Ερευνητές ανακάλυψαν ενδεχομένως νέο όπλο για την καταπολέμηση της ακμής.

Γερμανική έρευνα υπέδειξε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ως βοηθητική θρεπτική ουσία για τη μείωση της ακμής.

Σε 100 συμμετέχοντες με ακμή, το 94% είχε χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών στο αίμα. Πολλοί επίσης είχαν υψηλότερα επίπεδα ορμόνης που διεγείρει την παραγωγή ακμής.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο European Academy of Dermatology and Venereology και θεωρούνται προκαταρκτικά.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αυτά τα λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή προκαλώντας τον οργανισμό να παράγει αντιφλεγμονώδεις προσταγλανδίνες E1και E3 και λευκοτριένιο B5 και μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης IGF-1 που προκαλεί ακμή.

Η Dr. Anne Gürtler, του Ludwig -Maximilian University, δήλωσε ότι οι γιατροί θα πρέπει να δίνουν στους ασθενείς πληροφορίες για διατροφικές επιλογές ως μέρος πιο σύγχρονης προσέγγισης στην αντιμετώπιση της ακμής.

Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος των συμμετεχόντων στην έρευνα ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι είχαν επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων κάτω από τη συνιστώμενη ποσότητα,  8% - 11%.

Εστιάζοντας στη διατροφή τους, όσοι τακτικά έτρωγαν όσπρια και ρεβύθια και απείχαν από το ηλιέλαιο είχαν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3.

Οι συμμετέχοντες που είχαν χαμηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είχαν επίσης υψηλότερα επίπεδα IGF-1. Αυτοί με σοβαρή έλλειψη σε ωμέγα-3, χαμηλότερη από 4%, είχαν ακόμα υψηλότερα επίπεδα αυτής της ορμόνης.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 που θα είχε δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της ακμής σύμφωνα με τα επίπεδα στο αίμα ,θα μπορούσε να βελτιώσει το δέρμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]