Η ουρολοίμωξη είναι μία πάθηση του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος και εκδηλώνεται όταν εισέλθουν και πολλαπλασιαστούν στο ουροποιητικό σύστημα μικρόβια. Τα μικρόβια μπορεί να βρεθούν στην ουρήθρα, στην ουροδόχο κύστη, στους νεφρούς και στους ουρητήρες. 

Η ουρολοίμωξη είναι, κατά κύριο λόγο, γένους θηλυκού (λόγω της ανατομίας του γυναικείου σώματος), μπορεί, όμως να προκληθεί και σε άνδρες. Γι’ αυτό, είναι ένα θέμα, που αφορά όλους μας.

Το βασικότερο ύποπτο και υπεύθυνο μικρόβιο για την ουρολοίμωξη είναι η E. Coli.

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι:

  • Τσούξιμο κατά την ούρηση
  • Έντονο αίσθημα συχνοουρίας, χωρίς όμως να συντρέχει πράγματι τέτοιος λόγος
  • Ενώ ορισμένες φορές ενδέχεται να παρατηρήσουμε και μικρή ποσότητα αίματος κατά την ούρηση.

Οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνισή της είναι:

  • Η ζέστη με τις υψηλές θερμοκρασίες
  • Τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα, όπου το νερό δεν είναι τόσο καθαρό ή δεν ανανεώνεται, αντιστοίχως
  • Η άμμος όταν εισέλθει στο μαγιό
  • Τα στενά ρούχα αλλά και τα νάυλον υφάσματα, τα οποία και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων καθώς αποτελούν καλό περιβάλλον γι’ αυτά.

Η αγωγή

Η αγωγή που ακολουθούμε όταν έχουμε ουρολοίμωξη είναι συνήθως κάποια αντιβίωση την οποία, κατόπιν ειδικής εξέτασης, ο γιατρός θα κρίνει ότι χρειάζεται να χορηγήσει. 

Παράλληλα συστήνεται να πίνουμε πολύ νερό αλλά και τις περισσότερες φορές μαζί με τη λήψη αντιβίωσης ο γιατρός θα προτείνει τη χορήγηση Cranberry ως συμπλήρωμα διατροφής.

Το Urisanol Flash από τη Naturactive, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής Cranberry με έναν πρωτότυπο συνδυασμό. Περιέχει συμπυκνωμένο Cranberry Βορείου Αμερικής που αποδίδει 36mg προανθοκυανιδινών, αλλά και μαλακές κάψουλες με 5 αιθέρια έλαια (Μέντα, Γαρύφαλλο, Θυμάρι, Κανέλα Κεϋλάνης και Λεβάντα).

Η χρήση του γίνεται δια στόματος λαμβάνοντας 1 κάψουλα cranberry και μία κάψουλα αιθέριων έλαιων 2 φορές την ημέρα πρωί και μεσημέρι για 5 ημέρες. Η αγωγή μπορεί να συνεχιστεί για άλλες 5 ημέρες, εάν κρίνεται απαραίτητο.

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, που δρα επικουρικά στην αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας της ουρολοίμωξης.

Ωστόσο, πάντα προτείνεται η επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό σας, καθώς η ουρολοίμωξη είναι μία πάθηση που θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μη γίνει επικίνδυνη. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιταλία: η Mελόνι βάζει εμπόδια στις αμβλώσεις
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση