Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, ενώ επενδύει σε ενέργειες και δράσεις με γνώμονα το κοινό καλό. Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να στηρίξει τους εκπαιδευόμενους νέους πυροσβέστες, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε σε μια νέα μεγάλη δωρεά στην Πυροσβεστική Ακαδημία, για την ανανέωση και επέκταση των εγκαταστάσεών της στην Κηφισιά.

Μέσα από τη δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποπεράτωσης νέων αιθουσών διδασκαλίας και η ανακαίνιση υφιστάμενων στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας,έτσι ώστε οι νέοι εκπαιδευόμενοι πυροσβέστες να μπορούν να λαμβάνουν άριστη εκπαίδευση. Συνολικά, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν εμβαδό μεγαλύτερο των 300 τ.μ.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Ακαδημία και οι Σχολές της προσφέρουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές και πυροσβεστικές σπουδές στους νέους υποψήφιους, ενώ ιδιαίτερη σημασία προσδίδεται στη διεύρυνση και αναβάθμιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχονται σε τρίτους, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος αυτοπροστασίας του κοινωνικού συνόλου σε θέματα πυρκαγιών και πολιτικής προστασίας.Η Πυροσβεστική Ακαδημία περιλαμβάνει τις εξής Σχολές: τη Σχολή Ανθυποπυραγών, τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης και τη Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας (Ε.Σ.ΠΟ.Π.).

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ,κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, σημείωσε σχετικά με τη δωρεά του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στην Πυροσβεστική Ακαδημία: «Πέρυσι το καλοκαίρι βιώσαμε όλοι μια τεράστια οικολογική καταστροφή, με μια μεγάλη φωτιά να φτάνει στο κατώφλι των σπιτιών μας, να προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και οικίες, και να καταβροχθίζει εν τέλει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Σταθήκαμε όλοι μάρτυρες βέβαια της υπεράνθρωπης προσπάθειας των Πυροσβεστών. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν οι Πυροσβέστες μας, οι νέοι και οι παλιοί, να μπορούν να λαμβάνουν τα κατάλληλα εφόδια και την εκπαίδευση για να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα ολοένα και περισσότερα αυτά περιστατικά. Με γνώμονα αυτό, χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει την Πυροσβεστική Ακαδημία, στο να αναπτύξει νέα κτίρια για να στεγάσει την τόσο πολύτιμη και απαραίτητη προετοιμασία της νέας γενιάς πυροσβεστών».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί πονάω στο συκώτι
Πόσο ωφέλιμη είναι η άσκηση καρδιοπαθών με παρακολούθηση εξ αποστάσεως [ελληνική μελέτη]
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]