Μετά από μία δεκαετία χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, η Ομοσπονδία των Ιατρικών Επισκεπτών μαθαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει επαφές με τα θεσμικά όργανα από την πλευρά των φαρμακευτικών εταιρειών για την υπογραφή νέας σύμβασης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ήδη μια πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον ΣΦΕΕ και το προσεχές διάστημα πρόκειται να σταλεί και επιστολή, η οποία επί της ουσίας θα αναφέρει το βασικό θέμα που δεν είναι άλλο από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μετά από μία δεκαετία απραξίας. Περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας όπως λέγεται, πολλοί ιατρικοί επισκέπτες έχασαν την δουλειά τους, ενώ και όσοι παραμένουν στον κλάδο σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έχουν σημαντικές απώλειες στις αποδοχές τους, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες και λόγω του πληθωρισμού. 

Εκτιμάται ότι την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των ιατρικών επισκεπτών περιορίστηκε στα 3.000 άτομα από περίπου 3.200 που ήταν πριν οκτώ χρόνια. Και τη φετινή περίοδο, από αρχές του έτους μέχρι και τώρα, έχουν γίνει όπως λέγεται πάνω από 20 απομακρύνσεις, ενώ και οι πληροφορίες που φθάνουν από αυτό το μέτωπο για το προσεχές διάστημα δεν είναι καλές. 

Πληροφορίες λένε ότι οι πιέσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης θα ενταθούν στο προσεχές μέλλον, ενώ ακόμη εκρεμμεί συνάντηση με την Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας. 

Ανεξάρτητα πάντως, το θεσμικό όργανο με το οποίο θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Ιατρικών Επισκεπτών το αίτημα παραμένει ίδιο και είναι η επικαιροποίηση της σύμβασης του 2012 που ήταν και η τελευταία και η ύπαρξη ενός κατώτατου πλαφόν κάτω από το οποίο δεν θα μπορούν να πέσουν οι μικτές αποδοχές των εκπροσώπων του κλάδου.

Αναμένεται συνάντηση και στο υπουργείο Υγείας

Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε ότι η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συνταχθεί το Μητρώο των Ιατρικών Επισκεπτών με βάση το περίγραμμα που έχει διαμορφωθεί από το Ινστιτούτο Εργασίας-Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση, εφόσον πραγματοποιηθεί, μαθαίνουμε ότι θα συμμετάσχουν και παράγοντες από το Υπουργείο Εργασίας. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο