Η Revlon Inc., αδυνατώντας να διαχειριστεί το βαρύ φορτίο του χρέους της εν μέσω της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και του απότομου πληθωρισμού, κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας, στο πλαίσιο του Κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού νόμου.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, o γίγαντας των καλλυντικών που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ρον Πέρελμαν αναζήτησε δικαστική προστασία στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. ενώ κατέγραψε περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 2,3 δισ. δολ. στα τέλη Απριλίου. Αποτίμηση που έρχεται σε αντίθεση με τα συνολικά χρέη της πολυεθνικής ύψους 3,7 δισ. δολ.

Παρά την αίτηση πτώχευσης που κατατέιθηκε, σημειώνεται ότι το κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού νόμου επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Η εταιρεία που μετρά 90 χρόνια επιχειρηματικής ιστορίας ξεκίνησε να πουλά βερνίκια νυχιών στη δίνη της Μεγάλης Ύφεσης και αργότερα πρόσθεσε στη συλλογή της κραγιόν. Μέχρι το 1955, η Revlon ήταν μια εταιρεία διεθνούς φήμης.

Η εταιρεία συμμετοχών του Πέρελμαν, MacAndrews & Forbes, ανέλαβε τον έλεγχο της Revlon με μια επιθετική εξαγορά το 1985.
Το χρέος της εταιρείας αποδείχθηκε επαχθές μετά και την πώληση δανείων και ομολόγων άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Elizabeth Arden το 2016. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εμπορικά σήματα όπως Cutex και Almay και εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 150 χώρες. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η Revlon έχασε την λάμψη της καθώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί νεότερες μάρκες που προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια στιγμή, η πανδημία της έδωσε άλλο ένα πλήγμα και πιο πρόσφατα, η εταιρεία πάλεψε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον πληθωρισμό που μείωσαν τα περιθώρια κέρδους της. 

Πηγές:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-16/revlon-files-for-bankruptcy-facing-high-debt-supply-chain-pain