Το Patient Navigator είναι ένας ενημερωτικός οδηγός για  ασθενείς.  Παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα θέματα, που αφορούν κυρίως την ορθή χρήση των φαρμάκων. Το σημαντικό είναι ότι χρησιμοποιεί απλή ελληνική γλώσσα, οπότε οι πληροφορίες που μεταφέρει γίνονται εύκολα κατανοητές από τον καθένα.

Για παράδειγμα, εξηγεί τη διαδικασία προετοιμασίας για τη διενέργεια μιας αξονικής ή μιας μαγνητικής τομογραφίας. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η λίστα ελέγχου που παρέχεται από τον ενημερωτικό οδηγό, όπου ο ασθενής καλείται να συμπληρώσει χρήσιμες πληροφορίες για τον ιατρό του πριν την προετοιμασία του αλλά και για τη διάρκεια της επίσκεψης.

Το πρόγραμμα Healthcare Accelerator αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καλύτερου οικοσυστήματος υγείας στην Ελλάδα. Βασικός σκοπός και  όραμα  είναι να ενδυναμωθεί η ιατρική εκπαίδευση, κλινική πρακτική καθώς  και η κλινική έρευνα.

Στόχος του προγράμματος είναι οι επιστήμονες υγείας του σήμερα και του αύριο να έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να βελτιώσουν την κλινική τους πρακτική καθώς επίσης και οι ασθενείς να είναι απόλυτα ενημερωμένοι τόσο για την επίσκεψή τους στον ιατρό, όσο και για την κλινική έρευνα και να περνούν μέσα από αυτούς οι ευκαιρίες για τις κλινικές μελέτες.

Έρχεται να καλύψει κατά κύριο λόγο κενά στην ενημέρωση από την αρχή της καριέρας ενός επαγγελματία υγείας, όσον αφορά την ιατρική του εκπαίδευση, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει ερευνητικά προγράμματα στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Fellowship της Bayer, να μάθει τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν στο κομμάτι της κλινικής έρευνας, μέσω των ημερίδων καριέρας που πραγματοποιούμε καθώς επίσης και να εντρυφήσει στις ορθές πρακτικές της κλινικής έρευνας μέσα από την ακαδημία κλινικών μελετών.

  1. Ασφαλής χρήση των φαρμάκων
  2. Προσοχή στα ψευδεπίγραφα
  3. Διαφάνεια στις κλινικές μελέτες
  4. Ανάπτυξη νέων φαρμάκων - Πόσο "απλή υπόθεση" είναι; 
  5. Πώς να προετοιμαστείτε για την εξέταση σε Αξονικό Τομογράφο; 
  6. Πώς να προετοιμαστείτε για εξέταση σε Μαγνητικό Τομογράφο 
  7. Η Φαρμακοεπαγρύπνηση στην Bayer

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;