Στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον χώρο του Αμφιθεάτρου ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων δράσεων των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ). Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του έργου και των δράσεων των ΚΟΜΥ, καθώς και του ρόλου που θα αναλάβουν στη νέα φάση της πανδημίας από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Ετοιμότητας και Απόκρισης κ. Σπύρο Σαπουνά.

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν αναπτυχθεί σε επιλεγμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας και συλλέγουν δείγματα για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

«Οι ΚΟΜΥ είναι πλέον απαραίτητες για να τις αξιοποιήσουμε σε πρόσθετες παρεμβάσεις Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο και την αρμόδια Γενική Γραμματεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Την διετή προσπάθεια των ανθρώπων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς και τη δράση των ΚΟΜΥ χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Νίκος Δέδες. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καϋμένου.