Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας τους αλλά και δρομολόγησης κοινών δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς που θα γίνει στη Μελβούρνη στις 17–20 Νοεμβρίου 2022.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν διαδικτυακά ή δια ζώσης τα μέλη του Δ.Σ του GDHI κ.κ. Φώτης Πατσουράκος, Αντώνης Πολυδώρου, Κων/νος Κουσκούκης και Κωνσταντίνος Πάντος.

Επίσης συμμετείχε διαδικτυακά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης.
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη της στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς με συντονιστή το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, όπως συμφωνήθηκε σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη των ελληνικών ιατρικών συλλόγων του εξωτερικού. Επίσης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των ξένων πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και ιδιαίτερα με τις ιατρικές σχολές, μέσω της ανταλλαγής φοιτητών και της δημιουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των κοινοτήτων της ελληνικής ομογένειας στην ανάπτυξη και πραγματοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου των αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων, που θα γίνει τον Νοέμβριο στη Μελβούρνη, για τη διάδοση των ιδεών και του πνεύματος του Ιπποκράτη σε ολόκληρο τον κόσμο και στη σύσφιξη, διατήρηση και ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής ομογένειας και του Εθνικού Κέντρου της Ελλάδας.

Παράλληλα πρότεινε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή με τη βοήθεια και του Προέδρου της Ελληνικής ομογένειάς κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν, μαζί με ομάδα αρίστων ιατρών από την Αυστραλία, στον Όρκο του Ιπποκράτη που θα γίνει με διεθνή συμμετοχή το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Ασκληπιείο της Κω με συνεργασία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, τον Δήμο της Κω και άλλους φορείς.

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων ιατρών της Μελβούρνης κ. Μαρίνης Πιρπιρής, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση των στόχων, μέσω των πανεπιστημίων και με την βοήθεια της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, επισημαίνοντας πως θα συμβάλλουν με σθένος στην προώθηση όλων των ζητημάτων που είναι προς όφελος του Ελληνισμού.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Δρ. Πάντος, ανέδειξε την αξία των προγραμμάτων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό και υπογράμμισε τη στήριξη του Πατούλη σε αυτά τα προγράμματα.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης εστίασε στην αξία του ιαματικού τουρισμού και στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 8 και 9 Οκτώβρη στα Καμένα Βούρλα.

Ο κ. Φώτης Πατσουράκος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης όσο το δυνατό περισσότερων χορηγών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης του Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου των αποδήμων στην Μελβούρνη από περισσότερους Ιατρούς και βιοεπιστήμονες.