Η εξωτερική αντιμετώπιση επιλεγμένων ασθενών με σκωληκοειδίτιδα, έδειξε έρευνα, είναι ασφαλής και επιτρέπει σε πολλούς ασθενείς να αποφύγουν την εγχείρηση και τη νοσηλεία και θα πρέπει να θεωρηθεί μέρος της κοινής λήψης απόφασης μεταξύ γιατρού και ασθενούς.

Σε έρευνα, από τους 726 συμμετέχοντες που τυχαιοποιημένα έλαβαν αντιβιοτικά, το 46% αποχώρησε από το τμήμα Επειγόντων εντός 24 ωρών.
Η εξωτερική διαχείριση συνδεόταν με λιγότερο από 1 σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια ανα 100 ασθενείς την εβδομάδα μετά το εξιτήριο. Φάνηκε ασφαλής σε ευρεία ακτίνα ασθενών και έγινε σε έως το 90% των ασθενών που έλαβαν αντιβιοτικά σε όλες τις περιοχές της έρευνας.

Σε σύγκριση με τη νοσηλεία, η εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση δεν συνδεόταν με περισσότερες επακόλουθες εγχειρήσεις και οι ασθενείς έχασαν λιγότερες ημέρες.
Η παρούσα έρευνα είναι συνεχιζόμενη ανάλυση ευρημάτων της δοκιμής CODA, που βρήκε ότι η αγωγή με αντιβιοτικά δεν ήταν κατώτερη από την επείγουσα εγχείρηση.

Μετά τη δοκιμή, το American College of Surgeons σημείωσε ότι σύμφωνα με υψηλής ποιότητας ενδείξεις, οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά.

Εξετάστηκαν στοιχεία 726 ανθρώπων με επιβεβαιωμένη σκωληκοειδίτιδα που αντιμετωπίστηκαν με αντιβιοτικά σε 25 νοσοκομεία.
Η μελέτη έδειξε ότι η εξωτερική διαχείριση της σκωληκοειδίτιδας είναι ασφαλής και θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση και το κόστος περίθαλψης.
H έρευνα δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open.

Πηγές:
JAMA Network Open.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας