Nέα έρευνα ανακάλυψε ότι το να αισθάνεται κάποιος πείνα μπορεί να του δημιουργεί θυμό και ευερεθιστότητα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, και είναι η πρώτη που εξετάζει πώς η πείνα επηρεάζει τα συναισθήματα σε καθημερινή βάση.

Η έρευνα του Anglia Ruskin University και του Karl Landsteiner University of Health Sciences, ανακάλυψε ότι η πείνα συνδέεται με μεγαλύτερα επίπεδα θυμού και ευερεθιστότητας καθώς και με χαμηλότερα ευχαρίστησης.

Οι ερευνητές επέλεξαν 64 συμμετέχοντες από την κεντρική Ευρώπη που κατέγραψαν τα επίπεδα πείνας και διάφορες μετρήσεις συναισθηματικής ευεξίας για 3 εβδομάδες.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να αναφέρουν τα συναισθήματα και τα επίπεδα πείνας σε εφαρμογή στο κινητό 5 φορές την ημέρα.

Tα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πείνα συνδέεται με ισχυρότερα αισθήματα θυμού και ευερεθιστότητας καθώς και χαμηλότερα ευχαρίστησης. Η επίδραση ήταν ουσιαστική.

Η πείνα συνδεόταν με 37% της απόκλισης στην ευερεθιστότητα, 34% της απόκλισης στο θυμό και 38% της απόκλισης στην ευχαρίστηση που καταγράφηκαν από τους συμμετέχοντες.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούνται από καθημερινές διακυμάνσεις της πείνας καθώς και υπολειπόμενα επίπεδά της όπως μετρώνται κατά μέσον όρο σε 3 εβδομάδες.

Πηγές:
PLOS ONE,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα