Ένα τραγικό περιστατικό συγκλονίζει από χθες αργά το βράδυ την Πάτρα. Πρόκειται για τον θάνατο ενός 49χρονου οποίος χθες μετά τα μεσάνυχτα έσπευσε με ισχυρούς πόνους στην πλάτη στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", ζητώντας επίμονα από τους γιατρούς να τον εξετάσουν.

Του απάντησαν όμως ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, πως μάλλον πρόκειται για "ψύξη", παραπέμποντάς τον στο Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος. Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια.

Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήσαν ανένδοτοι. Τον έστειλαν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του εξήγησε πώς έφθασε στον "Αγιο Ανδρέα", τι είπε στους γιατρούς  με κάθε λεπτομέρεια.

Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε πάθει ανακοπή.

Η απάντηση του Νοσοκομείου 

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

"Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο" δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως "οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας".

Θάνος Πλεύρης: κατεπείγουσα έρευνα 

Ο υπουργός Υγείας αντέδρασε για το τραγικό αυτό περιστατικό αναφέροντας συγκεκριμένα σε μήνυμά του στο Twitter ότι ήδη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το πθάνατο του 49 χρόνου στην Πάτρα.

"Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Φ.Ζ

Πηγές:
pelop.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη