Η παρουσία σκύλου στο σπίτι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αυξάνει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και βελτιώνει την υγεία. Τα σκυλιά είναι επίσης εξαιρετικοί σύντροφοι για τους ηλικιωμένους επειδή βοηθούν να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά. Αυξάνουν επίσης τη φυσική κατάσταση λόγω του ότι πρέπει να τους περπατάτε καθημερινά και μειώνουν το άγχος.

 Ποιες είναι όμως οι πιο κατάλληλες ράτσες σκύλου για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο;

 Κανίς

Τα κανίς είναι έξυπνα και εκπαιδεύονται εύκολα. Δημιουργούν ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη τους και αγαπούν να βρίσκονται σε οικογενειακό περιβάλλον. Είναι πολύ ευγενικά και γλυκά ζώα. Δεν χρειάζονται πολλή άσκηση εκτός από μια καθημερινή βόλτα. Δεν αφήνουν τρίχες, αλλά πρέπει να περιποιούνται κάθε μήνα.

 Pomeranian

Τα Pomeranian είναι μικρά, απαλά και γούνινα σκυλιά. Είναι πολύ στοργικά και αγαπούν την προσοχή. Είναι εξαιρετικά για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που μπορούν να τους δώσουν άφθονο χρόνο και ενέργεια. Επειδή έχουν μακρύτερο τρίχωμα, πρέπει να βουρτσίζονται συχνά για να διατηρήσουν μια υγιή λάμψη. Τα Pomerianian μπορεί να είναι πεισματάρικα, αλλά είναι και εκπαιδεύσιμα. Έχουν άφθονη ενέργεια και μπορούν να είναι πιο φωνακλάδικα από άλλα σκυλιά, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη ανάλογα με το πού ζείτε.

 Pug

Τα pug είναι υπέροχα μικρά σκυλιά για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Τους αρέσει να είναι μέσα στο σπίτι και να κάνουν πολλές αγκαλιές. Δεν χρειάζονται πολλή άσκηση και τους αρέσει να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους χουζουρεύοντας. Δεν γαβγίζουν πολύ, αλλά ροχαλίζουν. Τα pug απαιτούν ελάχιστη περιποίηση, αλλά μπορεί να χρειαστεί να σκουπίζετε συνέχεια τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους, ώστε να μην μαζεύονται βρωμιές και σκόνη.

 Χαβανέζ

Τα χαβανέζ είναι μικρά και τριχωτά σκυλιά. Είναι εξαιρετικά για συνταξιούχους που μπορούν να περάσουν πολύ χρόνο μαζί τους. Είναι πολύ έξυπνα και εύκολα εκπαιδεύσιμα. Μπορούν να χρησιμεύσουν ακόμη και ως σκύλοι θεραπείας. Είναι χαρούμενα σκυλιά και λατρεύουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Δεν απαιτούν πολλή άσκηση. Το μακρύ τρίχωμα τους χρειάζεται συχνό βούρτσισμα.

 Μαλτέζ

Τα Μαλτέζ είναι πολύ μικρά σκυλιά. Είναι έξυπνοι, παιχνιδιάρικοι και ευγενικοί σύντροφοι. Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως σκύλοι θεραπείας. Δεν χρειάζονται πολλή άσκηση, αλλά απολαμβάνουν να κάνουν σύντομους περιπάτους. Το λευκό τρίχωμα τους δεν πέφτει, αλλά χρειάζονται βούρτσισμα καθημερινά και συχνό μπάνιο.

 Corgi

Τα Corgi είναι έξυπνα σκυλιά που έχουν πολλή ενέργεια και αγαπούν να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες τους. Λατρεύουν την ανθρώπινη προσοχή. Παρόλο που είναι μικρά, είναι σκυλιά-βοσκοί που τους αρέσει να είναι έξω και χρειάζονται καθημερινές βόλτες. Είναι γνωστό ότι γαβγίζουν πολύ, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε εάν αυτό θα είναι πρόβλημα στο μέρος που ζείτε.

 Πριν φέρετε ένα σκύλο στο σπίτι σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη. Η εύρεση του κατάλληλου σκύλου για τον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσει να ζήσετε και οι δύο μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

 Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν μπορείτε να παρέχετε στο σκυλί σας μια καθημερινή βόλτα και να του προσφέρετε χρόνο παιχνιδιού. Έχετε οικογένεια κοντά που μπορεί να σας βοηθήσει με τις ανάγκες άσκησης του σκύλου σας; Υπάρχουν μερικοί σκύλοι που απαιτούν λιγότερη άσκηση από άλλους και ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας μπορεί να είναι πιο κατάλληλοι για εσάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ισομετρικές ασκήσεις χαμηλής έντασης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον αγώνα δρόμου για τα παιδιά με καρκίνο
Επίσκεψη Θεμιστοκλέους σε δομές Υγείας των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας