Στο πλαίσιο των επισκέψεων της στα νοσοκομεία της χώρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα μετέβη χθες στο Νομό Ηλείας για να επισκεφθεί για 2η φορά τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Γιάννη Καρβέλη, τους Βουλευτές Ηλείας  Ανδρέα Νικολακόπουλο και Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με την Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα Αναστασία Βασιλείου, Διευθυντές Κλινικών, την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Γεωργία Αντωνοπούλου και τον Πρόεδρο των εργαζομένων κο Ιωάννη Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Πύργου κύριου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς επίσης στην ενίσχυση των ΤΕΠ του νοσοκομείου. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ήδη έχουν προκηρυχθεί 9 θέσεις μόνιμων γιατρών, από τις οποίες οι 5 αφορούν παθολόγους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

Έπειτα, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το Δημαρχείο Πύργου, όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Πύργου, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Βουλευτές ζητήματα ευρύτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, επισκέφθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας, όπου συνάντησε και συζήτησε με τον Πρόεδρο κο Κωνσταντίνο Νικολούτσο.

Ακολούθως, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα συνοδευόμενη πάντα από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους προαναφερόμενους Βουλευτές της Ηλείας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Ειρήνη Αγγελάκου, τους γιατρους του νοσοκομείου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.ΦΙ.Ν.Α.) κο Ανδρέα Παπαδάκο και εκπροσώπους των εργαζομένων, παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κυρίου Γιάννη Λυμπέρη. Η Αναπληρώτρια Υπουργός περιηγήθηκε στην νέα πτέρυγα, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ. Στη νέα πτέρυγα -που έλαβε πρόσφατα πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική- θα φιλοξενηθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Χημειοθεραπείας. Παρατήρησε σαφή πρόοδο των εργασιών από την προηγούμενη επίσκεψη της στο Νοσοκομείο την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της :"Οι στόχοι του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνονται στην φροντίδα των Επειγόντων Περιστατικών παντού, αλλά και την παροχή φροντίδας για τα χρόνια νοσήματα στον τόπο που μένει κάθε ασθενής και η μονάδα αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα βελτίωσης προς την κατεύθυνση αυτή." Να επισημανθεί ότι η κα Μίνα Γκάγκα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην πρόσφατη επαναλειτουργία των χειρουργείων.

Μετά τον Πύργο και την Αμαλιάδα, μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκαν και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που βρισκόταν σε καθεστώς εφημερίας, με φόρτο δουλειάς. Η Αναπληρώτρια Υπουργός μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τις χειρουργικές αίθουσες και διαπίστωσε ότι, αφενός είναι κατάλληλα εξοπλισμένες, αφετέρου χρήζουν συντήρησης και αναβάθμισης. Συζήτησε με τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, αλλά και ασθενείς που ζητούσαν γρηγορότερη διακίνηση. Η κα Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η λειτουργική και κτιριακή αναβάθμιση των ΤΕΠ, ώστε όλοι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά, γρήγορα, χωρίς αναμονές και να αισθάνονται ασφάλεια, σιγουριά και στοργή. Η επισκεψιμότητα στα ΤΕΠ είναι πράγματι μεγάλη, το προσωπικό είναι πρόθυμο και έμπειρο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν προστεθεί 400 νέα άτομα περίπου προσωπικό τα χρόνια της πανδημίας και σύντομα θα έχει νέο μόνιμο προσωπικό. Η αναβάθμιση των ΤΕΠ θα ξεκινήσει άμεσα, έχει ήδη γίνει προμελέτη και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης."

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα