Το να φροντίζουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο που το έχει ανάγκη μπορεί να γίνει λίγο-πολύ δουλειά πλήρους απασχόλησης. Πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα δύσκολο αν ταυτόχρονα έχουμε να αντεπεξέλθουμε και στην κανονική μας δουλειά.

Μπορεί να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς του αγαπημένου σας προσώπου, τα ραντεβού του γιατρού, τα γεύματα και τις υπηρεσίες και ενδεχομένως να παρέχετε πρακτική φροντίδα σε καθημερινές εργασίες όπως το ντύσιμο, το φαγητό και το μπάνιο - και όλα αυτά έξω από τη δουλειά σας. Αυτές είναι μερικές ιδέες για να οργανώσετε όσο καλύτερα γίνεται την καθημερινότητά σας.

Οργάνωση

Πιθανότατα έχετε πολλά στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, οπότε δεν είναι τώρα η ώρα να προσπαθήσετε να παρακολουθείτε τα πάντα στο μυαλό σας. Δημιουργήστε ένα οικογενειακό ημερολόγιο, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει και χρησιμοποιήστε το για να παρακολουθείτε δραστηριότητες και ραντεβού με γιατρό. Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε από συγγενείς να σας βοηθήσουν και κάντε ένα πρόγραμμα που να τους περιλαμβάνει όλους.

Ενημερωθείτε για την πολιτική του χώρου εργασίας σας

Η εταιρεία σας μπορεί να έχει πολιτικές για τους φροντιστές, όπως ευέλικτες επιλογές εργασίας. Μπορεί επίσης να έχετε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα βοήθειας εργαζομένων, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμος πόρος.

Κρατήστε τα της δουλειάς ξεχωριστά

Προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να μοιράζετε τα καθήκοντα φροντίδας στις προσωπικές σας ώρες, παρά στις ώρες εργασίας. Προγραμματίστε τηλεφωνήματα και ραντεβού με τον γιατρό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος και κάντε την έρευνά σας για την κατάσταση του αγαπημένου σας προσώπου αφού έχετε γυρίσει σπίτι.

Έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο

Μπορεί να υπάρξει μια στιγμή που θα πρέπει να φύγετε από τη δουλειά βιαστικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ή δύο συναδέλφους που γνωρίζουν την κατάσταση και μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο σας εάν χρειαστεί.

Ρωτήστε για ευέλικτες πολιτικές εργασίας

Μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη - ενώ εξακολουθείτε να κάνετε τη δουλειά σας - εκμεταλλευόμενοι ένα ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας που προσφέρει ήδη η εταιρεία σας στους εργαζόμενους. Ή αν όχι, μπορείτε να συζητήσετε εάν ένα ευέλικτο πρόγραμμα μπορεί να είναι εφικτό για εσάς. Ένα ευέλικτο πρόγραμμα μπορεί επίσης να σημαίνει εξ αποστάσεως εργασία μερικές ημέρες την εβδομάδα.

Προγραμματίστε μια συνάντηση

Αυτή η συζήτηση με τον εργοδότη σας δεν είναι κάτι που πρέπει να αναφέρετε πίνοντας καφέ στην αίθουσα. Αν αναμένετε ότι μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο μακριά ή μια προσαρμογή στο πρόγραμμά σας - ή απλά θέλετε να ενημερώσετε τον εργοδότη ή το ανθρώπινο δυναμικό σας ότι μια άσχημη κατάσταση εκτυλίσσεται - ορίστε μια επίσημη ώρα για να μιλήσετε. Επίσης, μην περιμένετε μια έκτακτη ανάγκη για να το αναφέρετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο