Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (10/9), διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00, μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σπουδαιότητας γνώσης πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτές της Υπηρεσίας Αγωγής Υγείας του Τομέα Υγείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και θα πραγματοποιούν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών για τους διερχόμενους, θα δίνουν οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, σχετικό με τις Πρώτες Βοήθειες.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας και την αναγκαιότητας γνώσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς η ορθή χρήση τους μπορεί να σώσει ανά πάσα στιγμή μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο ή να αποτρέψει μία αναπηρία.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε το 2000 από το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο στη Δια βίου μάθηση πρώτων βοηθειών και περιλαμβάνει όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απογευματινά χειρουργεία: Κόντρα Γεωργιάδη - ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές Δερβένη
Ποιος είναι ο ημερήσιος αριθμός βημάτων που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας [μελέτη]
Πώς να πούμε σε κάποιον ότι δεν είμαστε καλά