Οι εξελίξεις στην Ορθοδοντική και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σύγκλεισης των δοντιών θα βρεθούν στο επίκεντρο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικών Ναρθήκων, που θα διεξαχθεί 17-18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Divani Apollon Palace, στη Βουλιαγμένη.

Οι ορθοδοντικές θεραπείες με διαφανείς νάρθηκες χρησιμοποιούνται σε ολοένα μεγαλύτερο φάσμα ορθοδοντικών προβλημάτων, παρέχοντας στον κλινικό ορθοδοντικό τη δυνατότητα να τις εφαρμόσει με επιτυχία και σε ιδιαίτερα πολύπλοκα περιστατικά.

Στη διάρκεια του συνεδρίου διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ορθοδοντικοί θα παρουσιάσουν θεραπευτικά πρωτόκολλα για τα πιο σύνθετα προβλήματα σύγκλεισης των δοντιών και θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τις σύγχρονες εφαρμογές των αφαιρούμενων, εξατομικευμένων διαφανών ναρθήκων στην αντιμετώπιση παιδιών με οδοντικές ανωμαλίες και ασυμμετρίες.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εξελιγμένα συστήματα ευθυγράμμισης των δοντιών που μπορεί να μειώσουν τον αριθμό των απαιτούμενων ναρθήκων κατά τη θεραπεία ανωμαλιών ΙΙ, ΙΙΙ τάξης, καθώς και περιστατικά διόρθωσης έγκλειστων δοντιών με διαφανείς νάρθηκες.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί κατά την εφαρμογή της βασισμένης σε επιστημονικά δεδομένα Ορθοδοντικής, καθώς και στη σημασία που έχει η αισθητική για την επίτευξη της μακροαισθητικής του προσώπου.

Ξεχωριστή αναφορά, εξάλλου, θα γίνει στους ψηφιακά σχεδιασμένους διαφανείς νάρθηκες που παράγονται από 3D εκτυπωτές και οι οποίοι κατασκευάζονται από ειδικά θερμοπλαστικά υλικά, που επιτρέπουν την τέλεια προσαρμογή τους στη στοματική κοιλότητα των ασθενών. 

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους 12 κορυφαίοι προσκεκλημένοι ειδικοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι καθηγητές του διεθνούς φήμης University of Washington, Seattle Dr. Greg Huang και Rooz Khosravi, ο Dr. Chris Laspos, DDS, MDS, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (European Orthodontic Society) και ο Dr. Nikhilesh R. Vaid, DDS, Dipl. Ortho, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικής (World Federation of Orthodontists). 

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και υπερήφανοι που η χώρα μας γίνεται πόλος έλξης ομιλητών υψηλού διεθνούς κύρους και είμαστε βέβαιοι ότι το Συνέδριο αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους συναδέλφους μας να ενημερωθούν για όλες τις νέες τεχνολογίες και να προσθέσουν στην κλινική ορθοδοντική πράξη τους διαφανείς ορθοδοντικούς νάρθηκες με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα», δήλωσε η δρ Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικών Ναρθήκων (GOAS).

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικών Ναρθήκων θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, σε πλήρη εναρμόνιση με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.

Επίσημη γλώσσα του είναι η αγγλική.

Ελληνική Εταιρεία Ορθοδοντικών Ναρθήκων

Η Ελληνική Εταιρεία Ορθοδοντικών Ναρθήκων είναι μια επιστημονική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 και αποτελείται από ειδικούς ορθοδοντικούς που εξασκούν την Ορθοδοντική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία έχει σκοπό να συμβάλλει στην ενημέρωση, πληροφόρηση, επικοινωνία, μελέτη, προβολή και έρευνα των μελών γύρω από τη μέθοδο των διαφανών ορθοδοντικών ναρθήκων και την εξέλιξή της, καθώς και στην αρωγή για τη βελτίωση και προώθηση της μεθόδου μετακίνησης των οδόντων με ορθοδοντικούς, «αόρατους» διαφανείς νάρθηκες.

Αυτό επιτυγχάνεται με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο, ιδίως με διαλέξεις, μελέτες, δημοσιεύσεις, κυκλοφορία ενημερωτικών δελτίων, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, παρακολούθηση και διεξαγωγή σεμιναρίων, ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.