Σε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία  DNA sequence srl HELLAS προχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ, όπως αναρτήθηκε και στη Διαύγεια. Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά την Κάλυψη των ερευνητικών και λειτουργικών αναγκών των ΜΕΘ και των ΜΕΝ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Συγκεκριμένα : 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ λαμβάνοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις
α) του Ν.4957/2022 «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», όπως ισχύει,
β) του Ν.4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
γ) του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τις σχετικές κανονιστικές πράξεις της Επιτροπής Ερευνών
 2. Τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του έργου με Κ.Ε. 9302 και τίτλο Μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" / Κάλυψη των ερευνητικών και λειτουργικών αναγκών των ΜΕΘ και των ΜΕΝ (Ν 3527/2007 παρ 2, άρθρο 8)»

Αποφάσισε : 

Την απευθείας ανάθεση συνολικού ποσού 27.000,00 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ) της προμήθειας που αφορά  Υπηρεσίες παρακολούθησης και ελέγχου, (CPV: 71700000-5), με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον  συμφέρουσα από οικονομική άποψη μόνο βάσει τιμής προσφορά και ειδικότερα: Στον ανάδοχο «DNA sequence srl HELLAS» με Α.Φ.Μ. 997998903 το ποσό των 33.480,00 Ευρώ  συμπεριλαμβανομένου κάθε νόμιμου φόρου.  

Η DNASequence, χρησιμοποιώντας state-of-the-art τεχνολογίες Αλληλούχισης Νέας Γενιάς, Βιοτεχνολογίας, Βιοπληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις παρακολούθησης του πλήρους μικροβιακού αποτυπώματος σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση όλων των υφιστάμενων παθογόνων μικροοργανισμών (συμπεριλαμβανομένου DNA/RNA ιών) και την πρόταση στοχευμένων μέτρων εξυγίανσης των χώρων.
Το σύστημα, βρίσκει εφαρμογή στο μεγαλύτερο φάσμα των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Πρώτο και κύριο στα νοσοκομεία, τόσο για τον γενικότερο έλεγχο παρουσίας παθογόνων όσο και συγκεκριμένα για την ανίχνευση μικροβιακών στελεχών με αντιμικροβιακή ανθεκτικότητα, το οποίο αποτελεί μακροχρόνιο και σημαντικότατο πρόβλημα στις δομές υγείας και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας