Η μετεξέλιξη του προγράμματος σε Level-up G4A Greece, όπως ονομάζεται πλέον, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Η Βόρεια Ελλάδα ως Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας: Εξωστρέφεια και Προκλήσεις», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Helexpo Forum από το NBG Business Seeds, το ΑΠΘ, το ΟΚ!Thess και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ, μίλησε στο iatronet.gr για την φιλοσοφία του προγράμματος, που φέτος θα εξελιχθεί σε δύο παράλληλους άξονες: ο πρώτος (Level-up |G4A Incubator) αφορά σε πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών, που θέλουν να μετεξελίξουν την καινοτόμα ιδέα τους σε επιχειρηματική πρόταση, ενώ ο δεύτερος (Level-up|G4A Accelerator) αναφέρεται σε νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις της βιομηχανίας της Υγείας και της Γεωργίας, που βρίσκονται σε pre-seed ή seed επίπεδο.

Το πρόγραμμα θα παράσχει υποστήριξη και συμβουλευτική σε 5 startup εταιρείες και σε 5 καινοτόμες ιδέες πανεπιστημιακών ομάδων που θα επιλεχθούν.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων άνοιξε την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει ως τις 7 Οκτωβρίου, ενώ η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί στις 11 Νοεμβρίου.

Η κ. Μουσαβερέ εξηγεί με ποιον τρόπο εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας θα βοηθήσουν τις καινοτόμες ιδέες ή επιχειρήσεις να κάνουν το βήμα παραπάνω, ενώ επισημαίνει πως η σύνδεση του προγράμματος με τη μητρική προσδίδει φέτος πρόσθετη προωθητική δύναμη σε όσους θα επιλεχθούν.

 Το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες να δούμε ελληνικές startups στη γερμανική αγορά και ελληνικές πρωτοποριακές ιδέες να εξελίσσονται σε επιχειρήσεις με δυνητικούς πελάτες σε όλη την Ευρώπη, σημειώνει.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.bayer.com/el/gr/innovation/level-upg4a 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας