Στους 19 ανέρχονται οι συνολικές απώλειες από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 4 ακόμη άνθρωποι.

Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το σύνολο των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους είχαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ήταν ηλικίας άνω των 62 ετών (διάμεση ηλικία τα 84 έτη).

Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Από την αρχή της περιόδου, έχουν διαγνωστεί συνολικά 235 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 152 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση) και 83 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα), χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν - δηλώθηκαν 39 νέα κρούσματα. Σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας αφορούν την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη Θεσσαλία, ενώ μόνον ένα έχει καταγραφεί στη Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα