Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η έλλειψη ακτινολόγων στο Κρατικό της Νίκαιας. Τα κενά είναι τόσο μεγάλα, που ένας γιατρός καλείται να εφημερεύσει παράλληλα στον υπέρηχο και στον αξονικό τομογράφο!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο υπουργείο Υγείας και στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για υποστελέχωση του απεικονιστικού τομέα του νοσοκομείου: "Και τα τρία τμήματα (κλασικής ακτινολογίας - αγγειογραφίας, υπερήχων και αξονικού - μαγνητικού τομογράφου) αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που οδηγεί σε συνθήκες επικίνδυνες για τους ασθενείς αλλά και σε εντατικοποίηση της εργασίας των γιατρών", σημειώνεται στην επιστολή.

Οι γιατροί αναφέρουν, μάλιστα, πως σε πρόσφατη μάλιστα γενική εφημερία του νοσοκομείου, γιατρός ακτινολόγος, είχε τοποθετηθεί να εφημερεύσει παράλληλα σε δύο τμήματα (υπέρηχοι και αξονικός τομογράφος), γεγονός που εκτός από προδήλως παράνομο χαρακτηρίζεται και επισφαλές για την ομαλή έκβαση της εφημερίας.

"Είναι αυτονόητο ότι και στα δύο τμήματα απαιτείται η συνεχής παρουσία γιατρού, καθώς ιδίως ημέρα γενικής εφημερίας, πρέπει να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων", τονίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Σημειώνει, δε, πως σε ορισμένες περιπτώσεις δε η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση ή τη γνωμάτευση της απεικόνισης μπορεί να αποβεί καταστροφική για την πορεία του ασθενή.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απογευματινά χειρουργεία: Κόντρα Γεωργιάδη - ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές Δερβένη
Ποιος είναι ο ημερήσιος αριθμός βημάτων που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας [μελέτη]
Πώς να πούμε σε κάποιον ότι δεν είμαστε καλά