Ανοικτό άφησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας το ενδεχόμενο να επανέλθουν νωρίτερα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν τα χειρουργεία και ανέφερε πως τα νοσοκομεία κάνουν ό,τι μπορούν για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε πως η αναστολή των συμβάσεων είχε γίνει επειδή είχαμε χάσει πάρα πολύ κόσμο στα νοσοκομεία: "Είχαμε χάσει γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό των νοσοκομείων που κόλλησε από τη δουλειά του και πέθαινε, άρα ήταν ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος που έπρεπε να μην υπάρχει έκθεση από μέρους της πολιτείας σε ανθρώπους που είναι σημαντικοί και που έχουν έκθεση", διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει και για αυτό συζητάμε τώρα να τα δούμε ξανά με την Επιτροπή και με τους ανθρώπους στο υπουργείο και την κυβέρνηση και να συζητήσουμε πιθανότατα την επαναφορά νωρίτερα.

"Νομίζω ότι ο άρρωστος έχει δικαίωμα να ρωτήσει αν ο γιατρός του είναι εμβολιασμένος και να πει ναι ή όχι ή ο νοσηλευτής του αντίστοιχα", ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, για να εξηγήσει:

"Ως κράτος, δεν έχουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τη γρίπη, δεν έχουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για την ηπατίτιδα, αυτή τη στιγμή ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε κάτι που μοιάζει με τα υπόλοιπα νοσήματα, δηλαδή μοιάζει με τη γρίπη. Από εδώ και πέρα, δεν ρωτάμε 'έχεις γρίπη, θα με χειρουργήσεις ή όχι, έχεις εμβολιαστεί;'. Είναι αυτό που ακολουθούν όλες οι χώρες και να σας πω ότι στις περισσότερες χώρες οι υγειονομικοί είναι μέσα στα νοσοκομεία πια, γυρίσανε".

Υπογράμμισε, πάντως, πως το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Πηγές:
Παραπολιτικά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου