Eνας μουσικός στην Ιταλία υποβλήθηκε σε εννιάωρη εγχείρηση για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό του μένοντας ξύπνιος και παίζοντας σαξόφωνο.

Ο 35χρονος ασθενής υποβλήθηκε στην εγχείρηση στο νοσοκομείο Paideia International Hospital την Δευτέρα και πήρε εξιτήριο την Πέμπτη το πρωί.

Ο νευροχειρουργός Dr. Christian Brogna, δήλωσε στο CBS News ότι ο όγκος αφαιρέθηκε με επιτυχία και ότι δεν υπήρξαν αρνητικές συνέπειςς στον ασθενή.
Ο όγκος βρισκόταν σε πολύ πολύπλοκη περιοχή του εγκεφάλου και ο ασθενής είναι αριστερόχειρας, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση επειδή οι νευρικές οδοί στον εγκέφαλο είναι πολύ πιο πολύπλοκες.

Ο γιατρός δήλωσε ότι ο ασθενής έπαιζε το μουσικό θέμα από την ταινία "Love Story" και τον ιταλικό Εθνικό Υμνο σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της εγχείρησης.

Κατά τη σχολαστική προετοιμασία για την εγχείρηση, ο ασθενής είπε στην ιατρική ομάδα ότι ήταν αναγκαία για αυτόν η διατήρηση της μουσικής του επιδεξιότητας.

Ήταν επίσης πολύ χρήσιμο για τον χειρουργό, επειδή το να παίζει σαξόφωνο ο ασθενής του κατά την εγχείρηση επέτρεπε στον χειρουργό να χαρτογραφήσει διαφορετικές λειτουργίες το εγκεφάλου καθώς χειρουργούσε.

Ο Brogna δήλωσε ότι είναι περήφανος που ο ασθενής του μπόρεσε να επιστρέψει στην κανονική ζωή του και που κάθε εγχείρηση αυξάνει τις γνώσεις σε αυτόν τον κλάδο ιατρικής.

Πηγές:
CBS, aideia International Hospital

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου