Η χρήση μαριχουάνας αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κολπικής μαρμαρυγής, αναφέρει νέα έρευνα.

Είναι γνωστό ότι ναρκωτικά όπως μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη και οπιοειδή μπορούν απευθείας να επηρεάσουν την καρδιά και να προκαλέσουν αρρυθμία όπως κολπική μαρμαρυγή, αλλά η μαριχουάνα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο κατά 35%, ανακάλυψαν ερευνητές.

Ο Dr. Gregory Marcus, του University of California, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε συνέπειες των παραπάνω ουσιών που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των χρηστών.

Η νέα έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η μαριχουάνα προκαλεί κολπική μαρμαρυγή αλλά ότι οι χρήστες φαίνεται να έχουν υψηλότερο κίνδυνο.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι χρήστες κάνναβης που έχουν κολπική μαρμαρυγή θα πρέπει τουλάχιστον να πειραματιστούν με τη διακοπή, για να δουν αν πράγματι η ουσία έχει σημαντική επίδραση στη συγκεκριμένη αρρυθμία τους.

Η μεθαμφεταμίνη, η κοκαΐνη, τα οπιοειδή και η κάνναβις, το καθένα συνδεόταν με υψηλότερο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, στην έρευνα.

Η μεθαμφεταμίνη αύξανε τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής κατά 86%, Για την κοκαΐνη ο κίνδυνος αυξανόταν 61%, και για τα οπιοειδη 74%.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία περισσότερων των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσήλθαν στα Επείγοντα.

Από το 1 εκατ. ασθενείς που δεν είχαν πρωτύτερα κολπική μαρμαρυγή αλλά την εμφάνισαν αργότερα, σχεδόν 133.000 είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας. Σχεδόν 99.000 είχαν κάνει χρήση μεθαμφεταμινών, 49.000 χρησιμοποίησαν κοκαΐνη και 10.000 οπιοειδή.

Πώς η μαριχουάνα αυξάνει τον κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή δεν είναι γνωστό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση