Η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στη διακήρυξη ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας- πλαίσιο για την προμήθεια του είδους «Ιατρικό βαμβάκι» (CPV 33141115-9), με εκτελεστικές συμβάσεις χωρίς επαναδιαγωνισμό, χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών. Η εκτιμώμενη αξία του για το ένα έτος είναι 461.725,03 ευρώ και 923.450,06 ευρώ για τα δύο έτη, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμη έτος, εκτιμώμενης αξίας 461.725,03 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό βαμβάκι, όλων των δημόσιων δομών της χώρας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς και κάποια Κέντρα Υγείας. 

Η συμφωνία αυτή, όπως αποτυπώνεται και στον παρακάτω πίνακα υποδιαιρείται σε τμήματα, αφενός βάσει των επιμέρους κατηγοριών του προς προμήθειας είδους, αφετέρου βάσει της γεωγραφικής κατανομής και, ειδικότερα, βάσει των επτά υφιστάμενων Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε), στις οποίες ανήκουν οι επιμέρους αγοραστές.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία-πλαίσιο υποδιαιρείται στα κάτωθι τμήματα:

Αγοραστές αυτών θα είναι πάνω από 130 δομές υγείας (Δημόσια και Στρατιωτικά Νοσοκομεία, καθώς και Κέντρα Υγείας) που δραστηριοποιούνται και στις 7 ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες). 

Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.  Δικαίωμα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να έχουν φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις, κοινοπραξίες, συνεταιρισμοί.

Για την απόδειξη της συμμόρφωσής τους με πρότυπα διασφάλισης ποιότητάς της, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει

  • για το είδος Βαμβάκι υδρόφιλο φαρμακευτικό να προσκομίζεται Δήλωση Συμμόρφωσης του κατασκευαστή.
  • για τα είδη Βαμβάκι νευροχειρουργικής χρήσης και Βαμβάκι Οφθαλμιάτρων να υπάρχει σήμανση πιστότητας CE
  • Οι οικονομικοί φορείς, επίσης, θα πρέπει στις προσφορές τους να δηλώνουν ότι συμμορφώνονται με την ΚΥΑ ΔΥ8δ/ΓΠ/1348/2004 «Αρχές και κατευθυντήριες γραμμές ορθής πρακτικής διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων» (ΦΕΚ 32/Β/16-01-2004) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τα υλικά εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την παραγγελία του αγοραστή και σύμφωνα με τις ανάγκες του.  Η πληρωμή του αναδόχου θα πραγματοποιηθεί στο εκατό τοις εκατό (100%) της συμβατικής αξίας μετά την εκάστοτε οριστική παραλαβή των υλικών και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την εκάστοτε οριστική παραλαβή των υλικών

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 18/11/2022, ενώ η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανδρική Υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή