Η ανακοίνωση των Ενώσεων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών για το νομοσχέδιο που καταθέτει προς διαβούλευση και στη συνέχεια προς ψήφιση η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα είναι η εξής.

Με μεγάλη έκπληξη και οργή διαβάζουμε το νομοσχέδιο που καταθέτει προς διαβούλευση και στη συνέχεια προς ψήφιση η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα με ονομασία «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

  • Το νομοσχέδιο πλήττει τόσο το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας όσο και  τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. Δίνοντας το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρούς του ΕΣΥ, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τον ελευθεροεπαγγελματία ιατρό, οδηγεί στη διάλυση του μικρού ιδιωτικού ιατρείου ευνοώντας παράλληλα λόγω της επακόλουθης  αύξησης των προσφερόμενων υπηρεσιών, μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά πολυιατρεία.
  • Οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση το ΕΣΥ. Αντί να προωθεί την στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την αύξηση - βάσει και της επίσημης απόφασης του συμβουλίου της επικρατείας - των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί σε κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών.
  • Επίσης πλήττει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών οι οποίοι μετατρέπονται σε αναλώσιμο ιατρικό δυναμικό με τη μετακίνηση τους σε νοσοκομεία - ακόμη και εκτός υγειονομικής τους περιφέρειας - με βάση τις ανάγκες του συστήματος και όχι με βάση ουσιαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, οδηγώντας τους τελικά και αυτούς σε χώρες του εξωτερικού.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, βρίσκει αντίθετους όλους τους επίσημους φορείς των νοσοκομειακών και ιδιωτών ιατρών, αφού καταργεί ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, οδηγεί σε αφανισμό τα μικρά ιατρεία και πλήττει τελικά τον ίδιο τον πολίτη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι