Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, ο μεγαλύτερος θεσμός διαλόγου μεταξύ ασθενών και εταίρων της Υγείας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21| Αίθουσα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”)*.

Στο θεσμό, που για πάνω από μία δεκαετία συγκεντρώνει μέλη πλέον των 90 Συλλόγων Ασθενών από όλη την Ελλάδα, θα παρευρεθούν και τη φετινή χρονιά εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Ακαδημαϊκού και Επιστημονικού Κλάδου, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν ολιστικά οι κυριότερες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, δύο μελέτες πολιτικής υγείας που διεξήχθησαν το 2022.

Στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η πρώτη εκτεταμένη έρευνα στη χώρα μας για τον προσδιορισμό του επιπέδου εγγραμματοσύνης υγείας του ελληνικού πληθυσμού, ενώ η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει παρουσίαση μελέτης για την αξιολόγηση του ρόλου των εκπροσώπων των ασθενών στη λήψη αποφάσεων πολιτικής υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση στη διαδικασία αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με παρουσίαση ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε πρώτη Πανελλαδική μετάδοση, το οποίο θα αναδείξει σε πρώτο πρόσωπο τις αληθινές ιστορίες των χρόνιων ασθενών και φροντιστών, αποτελώντας το εφαλτήριο για τον παραγωγικό διάλογο που θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτών και της Πολιτείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας εδώ.

Παρακολουθείστε το Συνέδριο διαδικτυακά είτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου είτε στους ακόλουθους συνδέσμους: Facebook  & YouTube.

*Η δια ζώσης συμμετοχή στο Συνέδριο πραγματοποιείται μόνο κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας εγγραφής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνεδρίου:

Φωτεινή Μαραγκού

T: 210 32 23 300

M: 6981059042

E: [email protected] 

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι το τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών.

Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, τη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη δια νόμου συνομιλητής της Πολιτείας για ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της υγείας.

Με την ευγενική υποστήριξη:

Χρυσοί Υποστηρικτές: AstraZeneca Greece, MSD Greece

Ασημένιοι Υποστηρικτές: Janssen Cilag, Gilead, Vianex

Βασικοί Υποστηρικτές: Amgen Hellas, Bayer Hellas, Boehringer Ingelheim Hellas, Bristol – Myers Squibb, Chiesi Hellas, Elpen, Genesis Pharma, GlaxoSmithKline Greece, Medtronic Hellas , Novo Nordisk Hellas, Pfizer Hellas, Pharmaserve – Lilly, Roche Hellas, Sanofi – Aventis

Υποστηρικτές: Takeda Hellas, Win Medica

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού βρίσκονται οι πιο θεριακλήδες στον κόσμο
Άδ. Γεωργιάδης: Συμφωνία με γιατρούς τριών πόλεων - Τι ανακοίνωσε στη Βουλή
Κρίσιμη η Πέμπτη για τις κινητοποιήσεις των γιατρών - Ενημέρωση από τον ΠΙΣ