Στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου" παραπέμπονται παιδοχειρουργικά περιστατικά από το "Αγία Σοφία", προκειμένου να περιοριστεί η λίστα αναμονής, που είχε φτάσει τα 7.700 περιστατικά.

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή επιστολή του προεδρείου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

"Τα περιστατικά της λίστας χειρουργείου δεν είναι αριθμοί. Είναι ασθενείς, και στη προκειμένη περίπτωση παιδιά, που παρακολουθούνται σε τακτική βάση στο νοσοκομείο από τους θεράποντες γιατρούς που γνωρίζουν αναλυτικά τα προβλήματά τους", σημειώνεται από την ΕΙΝΑΠ.

Οι γιατροί σχολιάζουν πως οι αποφάσεις αυτές, που λαμβάνονται από τις διοικήσεις ερήμην των γιατρών, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των ειδικευόμενων για εκπαίδευση.

"Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση των νέων γιατρών έχει υποβιβαστεί λόγω της πανδημίας, καθώς και με τις αλλαγές στο πρόγραμμα της ειδικότητας και την κατάργηση του ξεχωριστού χρόνου άσκησης στη Γενική Χειρουργική", σημειώνεται στην επιστολή της ΕΙΝΑΠ.

Το προεδρείο της Ένωσης απαιτεί την άμεση στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και στήριξη του χειρουργικού τομέα, ώστε να αποσυμφορηθεί η λίστα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’