Στο υψηλότερο σημείο των προσδοκιών θα βρίσκονται τα ετήσια έσοδα της BioNTech, μετά την αύξηση στις αποστολές ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19, τις υψηλότερες τιμές και τις θετικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, γράφουν οι Financial Times.

Ο γερμανικός φαρμακευτικός όμιλος δήλωσε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 16 και 17 δισ. ευρώ για το 2022, διορθώνοντας προς τα πάνω τις προηγούμενες προβλέψεις για 13-17 δισ. ευρώ, αλλά σαφώς μειωμένα σε σχέση με τα 19 δισ. ευρώ του 2021.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς μειώθηκαν στα 3,5 δισ. ευρώ, έναντι 6,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όταν τα προγράμματα εμβολιασμού βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η εταιρεία επιβαρύνθηκε επίσης από υψηλότερα έξοδα λόγω διαγραφών αποθεμάτων, κόστους παραγωγής και αύξησης του αριθμού εργαζομένων, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη τριμήνου να μειωθούν σε 1,8 δισ. ευρώ, από 3,2 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο Ουγούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, δήλωσε ότι η BioNTech με «απαράμιλλη ταχύτητα» παρείχε πρόσβαση στο προσαρμοσμένο δισθενές εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον.

«Εργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία εφαρμόζοντας σε άλλες ασθένειες και πιθανά προϊόντα τα διδάγματα που αντλήσαμε από την ανάπτυξη των προσαρμοσμένων εμβολίων», είπε.

Περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις του αρχικού εμβολίου κατά της Όμικρον και του προσαρμοσμένου δισθενούς εμβολίου, το οποίο έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 45 χώρες ή περιοχές, είχαν τιμολογηθεί από τον Οκτώβριο, δήλωσε η BioNTech, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν τιμολογηθεί 2,1 δισ. δόσεις παγκοσμίως.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο μικροσκόπιο του ECDC κρούσματα γρίπης πτηνών σε εργαζόμενους πτηνοτροφείου στην Αγγλία
Δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε λήπτη από τη Γερμανία
Οφθαλμικές σταγόνες επιβραδύνουν την εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά [μελέτη]