Αλλαγές προσώπων περιλαμβάνει η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόεδρος παραμένει ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, αλλά αποχωρεί από τη θέση του αντιπροέδρου ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και τη θέση του καταλαμβάνει ο Σπυρίδων Σαπουνάς.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του είναι τριετής, εξαιρουμένων του προέδρου και των αντιπροέδρων, των οποίων η θητεία συναρτάται της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προεπιλογής.

Η νέα σύνθεση τους επταμελούς συμβουλίου έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Ζαούτης Θεοκλής, καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως μεταβατικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για μη μεταδοτικά νοσήματα: Σαπουνάς Σπυρίδων ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό μέλος την Πιάγκου Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας - ΕΚΠΑ.
  • Αντιπρόεδρος αρμόδιος για μεταδοτικά νοσήματα: Παρασκευής Δημήτριος, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό μέλος την Ελένη Σαμπατάκου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ ("Ιπποκράτειο").
  • Γώγος Χαράλαμπος, καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Φαρόπουλο Ιωάννη, φαρμακοποιό.
  • Παπανικολάου Άγγελος, επιμελητής Β’ Καρδιολογίας - Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική "Ιπποκρατείου" ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δρελιώζη Αγγελική, προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης & Διεθνών Συνεργασιών - 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.
  • Καλαμπόκας Θεόδωρος, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), Ιατρική Σχολή - ΕΚΠΑ ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μαγκίνα Αντώνιο, δικηγόρο.
  • Δελλής Γεώργιος, ως τακτικό μέλος - εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ, με αναπληρωτή τον Γιομπαζολιά Αντώνιο.

Χρέη προέδρου κατά την απουσία αυτού, θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Παρασκευής. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου διέπεται από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ο αντιπρόεδρος για τα μεταδοτικά νοσήματα διέπεται από καθεστώς μερικής απασχόλησης και ο αντιπρόεδρος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα διέπεται από καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]