Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, με τη 12χρονη από τον Κολωνό να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Πολλά από αυτά παραπέμπονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Μόνο στα τρία νοσοκομεία της Αττικής, νοσηλεύονται 81 παιδιά. Από αυτά, τα 33 είναι στο "Αγλαΐα Κυριακού", τα 20 στο Παίδων Πεντέλης και τα 28 στο "Αγία Σοφία".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, η εικόνα επιδεινώθηκε μετά την αποκάλυψη των αποτρόπαιων περιστατικών.

"Ενεργοποιούνται ταχύτερα οι μηχανισμοί και όλο και περισσότερα παιδιά από κάθε είδους κακοποίηση καταλήγουν, με εισαγγελική εντολή, να φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγεί, ελλείψει προνοιακών μονάδων, παραμένουν για μεγάλο διάστημα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, διαταράσσοντας τη λειτουργία τους και μάλιστα σε περίοδο που αυξάνουν οι προσελεύσεις παιδιών με λοιμώξεις, γρίπη, κορωνοϊό.

Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν προνοιακές μονάδες, προκειμένου να φιλοξενούνται με αξιοπρέπεια. "Το περιβάλλον για τα φιλοξενούμενα παιδιά είναι ακατάλληλο", αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, καταγγέλλοντας πως - χωρίς να φταίνε - συγκροτούν ομάδες και κάνουν ζημιές, παρενοχλούν νοσηλευόμενα παιδάκια, μεταφέρουν ιώσεις και κλέβουν συνοδούς.

"Έρχονται με εισαγγελική εντολή για εξετάσεις λίγων ημερών και μπορεί να παραμείνουν στα παιδιατρικά επί μήνες", τονίζει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και επιθέσεις εναντίον του προσωπικού των νοσοκομείων. Στο Παίδων Πεντέλης, ένα παιδί προκάλεσε χθες ζημιά με πέτρες σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης