Ένα βήμα παραπέρα πήγαν τη συνεργασία τους ο ΣΥΦΑ Έβρου και ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ υπογράφοντας πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με τη συμμετοχή και στήριξη της Ο.Σ.Φ.Ε. Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας που ήδη είχαν αναπτύξει οι δύο συνεταιρισμοί σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσο και οδικό χάρτη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας αυτής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των φαρμακείων που εξυπηρετούν οι δύο συνεταιρισμοί ΠΕΙΦΑΣΥΝ και ΣΥΦΑ ΕΒΡΟΥ, φτάνει τα 1.300 φαρμακεία. Από αυτά, τα 650 είναι μέλη των δύο συνεταιρισμών. Oι 2 συνεταιρισμοί δραστηριοποιούνται σε 12 νομούς στις περιφέρειες : Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θράκης και νησιά του Αιγαίου, ενώ ο τζίρος των δύο ΣΥΦΑ  προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ. 

Οι τομείς και τα θέματα στα οποία συνεργάζονται οι δύο συνεταιρισμοί είναι :

  1. Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα οργανωτικά και διοικητικά.
  2. Οργάνωση κοινής εμπορικής πολιτικής για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς
    τους.
  3. Συνεργασία σε θέματα διαχείρισης αποθεμάτων και ελλείψεων
    φαρμάκων. 
  4. Κοινές εκπαιδευτικές δράσεις για τους φαρμακοποιούς μέλη - πελάτες.
  5. Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και βελτίωση της παραγωγικότητας.
  6. Επιχειρηματική ανάπτυξης και Επέκταση δικτύου  πωλήσεων.
  7. Οικονομίες κλίμακας.
  8. Αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών και τροφοδότηση  της
    καινοτομίας

Oι μελλοντικοί στόχοι

Μακροπρόθεσμος στόχος των 2 συνεταιρισμών είναι να διευρύνουν διαρκώς την γκάμα των τομέων συνεργασίας, ώστε ως ενδιάμεσος κρίκος της φαρμακευτικής εφοδιαστικής αλυσίδας, να προσφέρουν στην αγορά ποιότητα υπηρεσιών και στους ασθενείς εύκολη πρόσβαση στο φάρμακο. Η Φαρμακευτική αγορά αλλάζει σταδιακά, η φαρμακοβιομηχανία αυξάνει συνεχώς τις απαιτήσεις της για ποιοτικότερες και ασφαλέστερες συνθήκες διανομής των φαρμάκων νέας τεχνολογίας από το χονδρεμπόριο. Η πολυδιάσπαση της αγοράς με τις 130 φαρμακαποθήκες (οι μισές από τις οποίες είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις με μερίδιο αγοράς κάτω του 0,5%) δεν καλύπτει την ασφαλή και ομαλή συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες- παραγωγούς. Η φαρμακοβιομηχανία επιζητά ένα πιο λιτό και καθαρό τοπίο αξιόπιστων συνεργατών – φαρμακαποθηκών που να το εμπιστεύεται για να διασφαλίζεται η ομαλή τροφοδοσία της κοινωνίας με τα φάρμακα που χρειάζονται και τη στιγμή που τα χρειάζονται οι ασθενείς.

ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ είναι μια από τις 2 μεγαλύτερες χονδρεμπορικές συνεταιριστικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 50 μεγαλύτερες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων.
Μέσα από μια αδιάλειπτη παρουσία και δραστηριότητα, σήμερα, ο Συνεταιρισμός διανέμει όλο το εύρος των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων και γενικά όλων των προϊόντων που διακινούνται στα φαρμακεία. Ταυτόχρονα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στις προσδοκίες των μελών-φαρμακοποιών, ισχυροποιώντας το φαρμακείο και υποστηρίζοντάς το να μετασχηματίσει το μοντέλο λειτουργίας του, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις για την υγεία των πολιτών των επόμενων ετών.

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ σήμερα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή και κυρίως τον στρατηγικό συνεργάτη 1.000 φαρμακείων σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νοτίου Ελλάδος από τα οποία τα 580 είναι μέτοχοι.
Έχοντας 220 άρτια εκπαιδευμένα στελέχη και εργαζόμενους, διακινεί μέσω του αποκεντρωμένου δικτύου logistics των 4 κέντρων διανομής σε καθημερινή βάση 150.000 συσκευασίες προϊόντων, με πάνω από 65.000 γραμμές τιμολογίου, από τα οποία το 76% μέσω του ρομποτικού του συστήματος. Λαμβάνει δε, ηλεκτρονικά τις παραγγελίες του από τα φαρμακεία σε ποσοστό 74%. Ο Όμιλος παρά τις επενδύσεις σε συστήματα αυτοματισμού και σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Αναβαθμίζει τις εσωτερικές του λειτουργίες και αναπτύσσει το ανθρώπινο δυναμικό του με αναδιοργάνωση και συστηματική εκπαίδευση. Ο φαρμακοποιός έχει ηλεκτρονική πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο σε προσφορές, σε ενημέρωση για προϊόντα αλλά και σε γενικότερη πληροφόρηση.

Διαθέτει ανανεωμένο στόλο 50 ιδιόκτητων φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία είναι εναρμονισμένα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή πρακτική (GDP) όσον αφορά στην παράδοση των φαρμάκων.
Σύμφωνα με τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου (περιλαμβάνονται οι θυγατρικές), ο κύκλος εργασιών το 2021 διαμορφώθηκε στα 230 εκατ. ευρώ από 216 εκατ. ευρώ το 2020 και τα καθαρά (προ φόρων) κέρδη στο 1,94 εκατ. ευρώ από 1,74 εκατ. ευρώ.

ΣΥΦΑ Έβρου

Τον Ιανουάριο του 1979 μια μικρή ομάδα 21 οραματιστών φαρμακοποιών του Ν. Έβρου, με πρωτοβουλία του φαρμακοποιού Άγγελου Τερζούδη, έλαβε την απόφαση για την ίδρυση του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ν. Έβρου.
Πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν η επάρκεια προϊόντων, ο ομαλός εφοδιασμός των φαρμακείων καθώς και η προμήθεια ειδών στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Έτσι, με λιγοστά αρχικά κεφάλαια, υποτυπώδη μέσα, ολιγάριθμο προσωπικό και την καθοδήγηση του τότε Δ/ντη του Συνεταιρισμού κ. Νικόλαου Κωνσταντινίδη, ξεκινά τη λειτουργία του τον Ιούνιο του ίδιου έτους, σε ένα μικρό χώρο 100 τμ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεταφέρεται σε μεγαλύτερο κατάστημα και το 1987 μεταφέρεται σε ιδιόκτητες πλέον εγκαταστάσεις 400 τμ., έχοντας ως στόχο την πλήρη ικανοποίηση κάθε πελάτη και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Πετυχαίνοντας τους αρχικούς στόχους, η μεγάλη ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς καθώς και το ανεπτυγμένο συνεταιριστικό συναίσθημα των φαρμακοποιών του Νομού, δημιουργούν πιεστικές ανάγκες για τη γρήγορη μετακόμισή του σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Προχωρά σε αγορά αγροτεμαχίου εκτάσεως 8.000 τ.μ. στην τοποθεσία Παλαγία Αλεξ/πολης και με δαπάνη 1.950.000,00 ευρώ, συγχρηματοδοτούμενη βάσει του αναπτυξιακού νόμου, ανεγείρει σύγχρονες εγκαταστάσεις 1450 τμ., όπου μεταφέρεται τον Οκτώβριο του 2008.

Σήμερα διαθέτει 70 Μέλη, 53 εργαζόμενους, 12 οχήματα και προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 200 πελάτες στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, ταχύτατα και με ασφάλεια. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 37,9 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024