Νέα γέλη ανοσοθεραπείας δοκιμάζεται σε κατοικίδιους σκύλους και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πιο απαλή και πιο αποτελεσματική αγωγή ενός από τους πιο κοινούς καρκίνους των παιδιών,  δήλωσαν ερευνητές.

Το σάρκωμα είναι ένας από τους πιο συνήθεις καρκίνους στους σκύλους και επηρεάζει τα οστά και τους μαλακούς ιστούς.

Είναι επίσης ο τρίτος πιο κοινός καρκίνος στα παιδιά, με 1 στα 3 να πεθαίνουν από τη νόσο.

Ερευνητές ανέπτυξαν θεραπευτιή γέλη που σε συνδυασμό με εγχείρηση θα μπορούσε να βελτιώσει την αγωγή για σαρκώματα.

Η γέλη, φορτωμένη με φάρμακα ανοσοθεραπείας εφαρμόζεται εντός της χειρουργικής πληγής που παραμένει μετά τη χειρουργική αφαίρεση του σαρκώματος.

Ο Dr. Joost Lesterhuis, του Telethon Kids Institute's Cancer Center στο Πέρθ, δήλωσε ότι με τον καιρό τα φάρμακα ανοσοθεραπείας δρουν προσελκύοντας κύτταρα ανοσοποιητικού από όλο το σώμα και ενεργοποιώντας τα στην περιοχή του όγκου, για να καταπολεμήσουν  εναπομείναντα καρκινικά κύτταρα.

Η γέλη δοκιμάστηκε σε 7 σκύλους που διαγνώστηκαν με σάρκωμα στο Perth Veterinary Specialists και ως τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ωστόσο, η έρευνα σε ζώα δεν ισχύει πάντα και στους ανθρώπους.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ίαση των σκύλων που έλαβαν μέρος στη δοκιμή έως τώρα και φαίνεται να έχουν καλή ανταπόκριση στη γέλη, δήλωσε ερευνητής.

Τα παιδιά με σάρκωμα εκτίθενται ακόμα σε υψηλές δόσεις ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας για να αποτραπεί η υποτροπή.

Όνειρο των ερευνητών είναι, στο μέλλον με αυτού του είδους την ανοσοθεραπεία να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τη χημειοθεραπεία  και την ακτινοθεραπεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα