Για πρώτη φορά, ο FDA ενέκρινε την Πέμπτη αγωγή που μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 1.

Το Teplizumab, είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα των εταιριών ProventionBio και Sanofi, που χορηγείται ενδοφλεβίως. Η ένεση φάνηκε σε κλινικές δοκιμές ότι καθυστερεί την έναρξη διαβήτη τύπου 1 εξαρτώμενου από ινσουλίνη σε ασθενείς με δείκτες αυτοαντισωμάτων πρόωρου κινδύνου, κατά τουλάχιστον 2 χρόνια- με την ελπίδα ότι σε ορισμένους μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση της νόσου ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για σημαντική νέα επιλογή θεραπείας για ορισμένους ανθρώπους με κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1, δήλωσε ο Dr. John Sharretts, του FDA. Η δυνατότητα του φαρμάκου να καθυστερεί την κλινική διάγνωση μπορεί ενδεχομένως να δίνει στους ασθενείς μήνες έως χρόνια χωρίς το βάρος της νόσου.

Το φάρμακο εγκρίθηκε για να καθυστερεί την έναρξη του σταδίου 3 του διαβήτη τύπου 1 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, που έχουν διαβήτη τύπου 1, σταδίου 2.

Το φάρμακο εκτιμάται ότι επιβραδύνει την επίθεση του οργανισμού στα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη και δίνει στους ανθρώπους περισσότερο χρόνο πριν εξαρτηθούν  από τη φαρμακευτική ινσουλίνη.

Η νέα θεραπεία στοχεύει και βοηθά να σταματήσει η αυτοάνοση διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια ινσουλίνης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα