Την ώρα που η υπόθεση με την Κιβωτό του Κόσμου παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει την εγκατάλειψη 12 κακοποιημένων παιδιών από μεγάλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει πως η ΜΚΟ εγκαταλείπει τα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, επικαλούμενη έλλειψη χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, το Αναρρωτήριο Πεντέλης είναι προνοιακή μονάδα, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά έως 5 ετών. Με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανακαινίστηκε κτίριο του Αναρρωτηρίου, με 12 θέσεις φιλοξενίας, το οποίο παραχωρήθηκε στη συγκεκριμένη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Πρόνοια.

Το 2017 - εξηγεί - η ΜΚΟ λειτούργησε τη δομή με 12 παιδάκια, ενώ η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός και η τεχνική υποστήριξη παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Όπως τονίζει, τον περασμένο Ιανουάριο οι υπεύθυνοι του ΜΚΟ ενημέρωσαν πως σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσουν από τη δομή, λόγω λήξης της χρηματοδόησης και στο τέλος Ιουλίου απέσυρε το προσωπικό της.

Η διοίκηση του Αναρρωτηρίου αναγκάστηκαν - λόγω έλλειψης προσωπικού - να κλείσει τη δομή και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε δύο τμήματα που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο, ως υπεράριθμα.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως οι ΜΚΟ λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Εκφράζει την απογοήτευσή του για την εγκατάλειψη των παιδιών, λέγοντας πως - ακόμη και εάν σταμάτησε μία πηγή χρηματοδότησης - υπάρχουν πολλές άλλες.

Σημειώνει πως οι 12 προνοιακές κλίνες παραμένουν κλειστές, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε άλλες προνοιακές μονάδες και τα παιδιά φιλοξενούνται σε Παιδιατρικά νοσοκομεία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]