Δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις τις μέρες που οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας.

Με επιστολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων, το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) επισημαίνει πως, λόγω της αντίθεσης των νοσοκομειακών γιατρών με το νομοσχέδιο που έχει υποβάλει το υπουργείο Υγείας, η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

"Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Προσωπικό ασφαλείας ορίζονται οι εφημερεύοντες γιατροί του νοσοκομείου", επισημαίνεται στην επιστολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), επισημαίνενται πως οι γιατροί προχωρούν σε πολύμορφες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:

  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, τη μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
  • Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
  • Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στη 1:00 μ.μ στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που - όπως αναφέρει - δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

"Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδινεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν Υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό