"Σεβαστή", αλλά ταυτόχρονα "επικίνδυνη" για τη Δημόσια Υγεία, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιστρέψει στην εργασία του το προσωπικό των νοσοκομείων που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, επανέλαβε ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από 1 Ιανουαρίου.

 Το μέτρο του υπουργείου δε θα παραταθεί είπε ο κ. Πλέυρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η απόφαση αποτελεί "ήττα για τη δημόσια υγεία".

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, "ποιος εμπιστεύεται γιατρούς που πιστεύουν ότι το εμβόλιο αλλοιώνει DNA";

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εισηγηθεί το πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Επισήμανε πως τα τεστ που θα κληθούν να κάνουν δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και πως θα εξεταστούν σενάρια, όπως η απασχόλησή τους σε απόσταση από τους ασθενείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα