Το Twitter δεν λαμβάνει πλέον μέτρα κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με την CoViD - 19 μετά την εξαγορά του από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk.

Τα αντίστοιχα μέτρα είχαν ήδη σταματήσει την Τετάρτη της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση σε ιστότοπο του Twitter.

Η διαδικτυακή υπηρεσία είχε θεσπίσει κανόνες το 2020 για να σταματήσει τη διάδοση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια.

Εκείνη την εποχή, το Twitter έκανε λόγο για κίνδυνο για τους ανθρώπους που μπορεί να χρησιμοποιούν μη επιστημονικές θεραπείες ή να αρνούνται τους εμβολιασμούς.

Συνολικά, περισσότερες από 100.000 αναρτήσεις αφαιρέθηκαν και περισσότεροι από 11.000 λογαριασμοί ανεστάλησαν λόγω παραβίασης των κανόνων, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές.

Η πράξη αυτή επικρίθηκε κυρίως από το δεξιό πολιτικό στρατόπεδο στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Μusk είχε υποβαθμίσει την πανδημία του 2020.

Ήταν επίσης επικριτής των lockdown, τα οποία κατά καιρούς σταμάτησαν την παραγωγή και στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Σύμφωνα με την ομολογία του, ο 51χρονος είχε νοσήσει δύο φορές από CoViD. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα διαδικασία αποκατάστασης των λογαριασμών Twitter που είχαν μπλοκαριστεί λόγω παραπληροφόρησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα