Με επιτυχία και ενεργή συμμετοχή επαγγελματιών και πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες δράσεις που υλοποίησε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, την Ένωση Κυριών Δράμας και του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Δράμας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Την παραμονή, κλιμάκιο αποτελούμενο από προσωπικό όλων των εμπλεκομένων φορέων διένειμε ενημερωτικό υλικό σε διάφορα σημεία της πόλης (λαϊκή αγορά, κεντρική πλατεία κ.λ.π ) με σκοπό την κινητοποίηση- ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάδειξη οποιασδήποτε κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Το πρωί της 25ης Νοεμβρίου στην αίθουσα Τέχνης Γεώργιος Παρασίδης στον 1ο  όροφο του παλαιού δημαρχείου, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κ. Ματίνα Γαβριήλογλου ανέλυσε το θέμα της Παιδικής Κακοποίησης σε μια κατάμεστη αίθουσα από επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά (αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί ιδιωτικών κέντρων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.λ.π) και κόσμου. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η προσωπική μαρτυρία – κατάθεση ψυχής ενός ατόμου από το ακροατήριο.

Εν συνεχεία στην οδό Βενιζέλου & Πατριάρχου Μελετίου η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών - Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας κ. Αλίκη Τσιαμούρα  βράβευσε το δημιουργό του graffiti κ. Γιώργο Κολοβό, μεταφέροντας  ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ήρθε πλέον η «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ», αφιερωμένο σε εκείνες  τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία. H δράση πλαισιώθηκε από μουσική, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να αποτυπώσει σκέψεις ή μηνύματα στο βιβλίο επισκεπτών. 

Το  κλείσιμο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τη φωταγώγηση του κτηρίου της Ε.Κ.Δ.-Σ.Α.Φ με πορτοκαλί χρώμα, στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την κακοποίηση των γυναικών, ενώ μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δημιούργησε το νεανικό σχήμα «Nameless» με τη μουσική του. Στόχος όλων των συνεργαζόμενων φορέων ήταν να κινητοποιηθούν οι γυναίκες που υφίστανται κάποια μορφή βίας αλλά και του κόσμου που είναι μάρτυρες κακοποιητικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να σπάσει η σιωπή.

Παρευρέθησαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού  - ΦΤΜΜ δήμου Δράμας κ. Γεώργιος Δεμερτζής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου δράμας σε θέματα υγείας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Δράμας κ. Ειρήνη Μπακοπούλου, η πρόεδρος των ιδιωτικών κέντρων ξένων γλωσσών κ. Μαρία Βραδέλη, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης,  καθώς και η δ/ντρια του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Δράμας κ. Ελευθερία Παναγιωτίδου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα