Με δεδομένο τον ισχυρό συμβολισμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών με αναπηρία,  θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο  συζήτηση για την αναπηρία με τίτλο “Ο Ρόλος του Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με Αναπηρία”, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, από 17:00 έως 19:30 στο Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Η διεξαγωγή της συζήτησης έχει σκοπό να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματά των παιδιων με αναπηρία. Εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκλεκτοί καλεσμένοι συζητούν με ενσυναίσθηση, τονίζουν την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού των μαθητών με αναπηρία και αποστέλλουν μήνυμα έμπρακτου σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Τη συζήτηση παρουσιάζει το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί οι άνθρωποι κινούνται πιο αργά καθώς γερνούν [μελέτη]
'Ερευνα GPO για τον ΠΙΣ: Δυσαρεστημένοι με το ΕΣΥ 3 στους 5 πολίτες [πίνακες]
Καταγγελία Καλλιάνου για το σύστημα Υγείας - Η απάντηση Γεωργιάδη στον βουλευτή της ΝΔ