Η απόφαση να γίνει υποχρεωτική και πάλι η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να περιοριστεί η νέα έκρηξη της επιδημίας κορωνοϊού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης, δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπράουν.

"Καλώ τους ανθρώπους να φορέσουν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμα και αν δεν είναι υποχρεωτικό", είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε γαλλικό νοσοκομείο.

"Η απόφαση (να γίνει υποχρεωτική) θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας", είπε ο Μπράουν (φωτογραφία), προσθέτοντας ότι η επιλογή ήταν "στο τραπέζι".

Από την περασμένη Παρασκευή, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων νέων κρουσμάτων στη Γαλλία διαμορφώθηκε σε 54.824, ένα υψηλό διάστημα άνω των έξι εβδομάδων, έναντι λιγότερων από 25.000 στις αρχές Νοεμβρίου.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα άνω των 100.000 που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο - Απρίλιο και τον Ιούλιο και ένα ρεκόρ άνω των 366.000 τον Ιανουάριο.

Ο αριθμός των ατόμων σε μονάδες εντατικής θεραπείας για τον COVID-19 έχει φτάσει στο ανώτατο όριο από τις 8 Αυγούστου, στους 1.113 και οι συνολικές νοσηλείες για τη νόσο πλησιάζουν τις 20.000 και πάλι για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα