Η ‘’Σεξουαλική Βία’’ είναι το θέμα Εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, ευαισθητοποιημένη πάντα σε κοινωνικά θέματα που μαστίζουν την κοινωνία, συγκρότησε την ‘’Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων’’ και προχώρησε στην πρώτη δραστηριότητά της που αφορά στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν έχουν θέματα: ‘’Σεξoυαλική Βία’’, ‘’Ιατροδικαστική διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής βίας’’ και ‘’Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων’’. Προσφώνηση θα απευθύνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, τον Χαιρετισμό η Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, Πρόεδρος της ‘’Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων’’ και την κήρυξη της έναρξης ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Εισηγήσεις θα απευθύνουν διακεκριμένοι ομιλητές. Μεταξύ αυτών, ο κ. Λουκάς Αθανασιάδης, Καθηγητής Ψυχιατρικής- Ψυχοσεξουαλικότητας Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., η κ. Ελένη Ζαγγελίδου, Ιατροδικαστής - Προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και η κ. Παρασκευή Τατσιοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., ενώ την εκδήλωση θα συντονίσουν η κ. Μαρία Τσανταρλιώτου, Καθηγήτρια Τμήματος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ. και η κ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της σεξουαλικής βίας όπως η ενθάρρυνση κοινωνικών συμπεριφορών και δεξιοτήτων που προστατεύουν απέναντι στη διάπραξη σεξουαλικής βίας, η κάθε λογής ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και η παροχή βοήθειας με σκοπό την ελαχιστοποίηση των βλαβών και της επιβάρυνσης των θυμάτων, κ.α.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας