Στην Αίθουσα  Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων εορτάσθηκαν με όλη τη μεγαλοπρέπεια τα 10 χρόνια λειτουργίας της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Η Σχολή ιδρύθηκε το 2009 υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Senologic International Society- SIS) και από το 2013 τελεί  και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στην τελετή ήταν παρών ο Πρόεδρος της SIS, Kαθ. κ. Schlomo Schneebaum ο οποίος ήρθε ειδικά και μόνον στην Αθήνα για τοv εορτασμό των 10 χρόνων της Σχολής.  Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) και Διευθυντής της Σχολής Μαστολογίας, κ. Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα απεύθυνε ένα ξεκάθαρο και καλά προετοιμασμένο λόγο, στον οποίο αναφέρθηκε στην ίδρυση και στον τρόπο λειτουργία της Σχολής.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη προσφορά των Ιατρών Συναδέλφων της που διδάσκουν στη Σχολή αφιλοκερδώς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, στον χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, που δίνει σε Ιατρούς τη δυνατότητα της  πιο εξειδικευμένης γνώσης σε αυτήν. Συνεγχάρη  την κ. Μουζάκα για το έργο της και ανέφερε ότι εκτιμά ιδιαίτερα  το πείσμα και την τελειομανής της. 

Ο Υποναύαρχος, Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΝ, κ. Αντώνης Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Στυλιανό Πετράκη, εξήρε το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Σχολής  Μαστολογίας καθώς και την προσωπικότητα και επιστημονική οντότητα ως Χειρουργού Μαστολόγου της κ. Μουζάκα   και ευχήθηκε Καλές επιτυχίες στο έργο της Σχολής και  Καλές Γιορτές.

Ο Πρόεδρος της SIS, Kαθ. κ. Schlomo Schneebaum Καθηγητής από το Ισραήλ, συνεχάρη την Πρόεδρο της ΕΕΜ και Διευθυντή της Σχολής καθώς και τα Μέλη του Δ.Δ. της ΕΕΜ για το έργο  τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας που πρόκειται να λάβει χώρα στη Ρόδο, 3-6 Μαΐου 2023.

Τέλος, ο Αιδεσιμολογιώτατος  π.  Ισίδωρος Τζορβάς, μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, εξήρε το έργο, ευλόγησε το Δείπνο και ευχήθηκε τα καλύτερα για τη Σχολή και τις Άγιες Ημέρες που έρχονται.
 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα