Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, η ΔEΗ σε συνεργασία με την εταιρία επικοινωνίας DDB, την εταιρία ερευνών Focus Bari και την υποστήριξη της Woman Act διερεύνησαν  τη σχέση που μπορεί να έχει το γυναικείο ντύσιμο με την παρενόχληση και την βία.

Στη σημερινή εποχή που οι γυναίκες έχουν πλέον χειραφετηθεί και είναι ανεξάρτητες, ζητούμενο είναι η αναγνώριση και η αντιμετώπιση στερεοτύπων που συνεχίζουν να διαιωνίζονται, η οποία θα συμβάλει στην απενεχοποίηση της ένδυσης μιας γυναικας ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη για την επαγγελματική και την προσωπική της ζωή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

Για το ένα τρίτο της κοινωνίας, το ντύσιμο μιας γυναίκας εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή για τουλάχιστον μιας μορφής παρενοχλητική συμπεριφορά.
Ενώ θεωρητικά η πλειονότητα δηλώνει ότι οι γυναίκες/κορίτσια μπορούν να ντύνονται όπως επιθυμούν, ένα 38% των Ελλήνων δηλώνουν τουλάχιστον μία περίπτωση στην οποία μια γυναίκα θα πρέπει να προσέχει πώς ντύνεται, προκειμένου να μην προκαλέσει.

Σχεδόν όλοι (92%) έχουν ακούσει την φράση «τα θέλει…» ή «πάει γυρεύοντας», ενώ ένας στους πέντε θεωρεί πως μια γυναίκα που επιλέγει να φορέσει κοντά και εφαρμοστά ρούχα είναι εν μέρει ή εξολοκλήρου υπεύθυνη αν υποστεί κάποια σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]