Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αυξήθηκαν οι μολύνσεις από κορωνοϊό στην Αγγλία, σύμφωνα με έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (ONS), καθώς το χειμερινό κύμα του Covid-19 δυναμώνει.

Ένας στους 50 ανθρώπους βρέθηκε θετικός την εβδομάδα έως τις 5 Δεκεμβρίου, αντί για έναν στους 60 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έρευνα. Παρόμοιες αυξήσεις σημειώθηκαν σε Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

"Στο μεγαλύτερο μέρος της Βρετανίας βλέπουμε ότι οι λοιμώξεις αυξάνονται ξανά. Η Αγγλία βρίσκεται πλέον στα επίπεδα που βρισκόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου", δήλωσε η Μισέλ Μποόουεν, επικεφαλής του τμήματος Υγείας της ONS.

Στην κορύφωση του φθινοπωρινού κύματος, στις αρχές Οκτωβρίου, η έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους 30 ανθρώπους ήταν μολυσμένος, γράφουν οι Financial Times.

Η αύξηση των λοιμώξεων συνεπάγεται και αύξηση εισαγωγών στο νοσοκομείο. Στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Υγείας της χώρας (UKHSA) έδειξαν ότι το εβδομαδιαίο ποσοστό νοσηλείας Covid-19 στην Αγγλία αυξήθηκε σε 6,61 ανά 100.000, έναντι 5,36 την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία αύξηση.

Ωστόσο, πολύ πιο γρήγορα από τον Covid-19 αυξάνονται οι εβδομαδιαίες νοσηλείες για γρίπη, προσθέτει η UKHSA. Έφτασαν τις 6,76 ανά 100.000, έναντι 3,89 την προηγούμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που περισσότεροι άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο με γρίπη παρά με Covid-19.

Την απότομη αύξηση των νοσηλειών για γρίπη ωθούν ασθένειες σε μικρά παιδιά και άτομα άνω των 85 ετών, δήλωσε ο επιδημιολόγος της UKHSA Κόναλ Γουάτσον.

"Οι εισαγωγές βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο από τη σεζόν 2017 - 2018, ενώ αναμένεται να συνεχίσει η αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων, όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα", είπε.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα