Η Pharmathen,με εξειδίκευση στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI), στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεργάζεται με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «The Tipping Point» στηρίζοντας την πρόσβαση των μαθητών σε αξιόπιστη και ευρεία πληροφόρηση σχετικά με τις  προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον τους. Με τη δράση «Μονοπάτια σταδιοδρομίας στον κλάδο έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα» της Pharmathen, ωφελούνται άμεσα 1.400 μαθητές σε 20 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ έμμεσα αναμένεται να ωφεληθούν 4.200 νέοι που έρχονται σε επαφή με τους συμμετέχοντες.

Oι μαθητές, τόσο ασύγχρονα όσο και μέσα από live sessions με επαγγελματίες που εκείνοι επιλέγουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επαγγέλματα, σπουδές και απαραίτητες δεξιότητες στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν επιστήμονες της Pharmathen, διευρύνοντας τις γνώσεις τους για τον κλάδο του φαρμάκου. Οι μέντορες της Pharmathen, μοιράζονται τη γνώση και την εμπειρία τους, απαντούν σε ερωτήσεις των μαθητών και παρουσιάζουν τους διαφορετικούς ρόλους και τις επαγγελματικές προοπτικές σε μια φαρμακοβιομηχανία. Στόχος της Pharmathen, είναι να φέρει σε επαφή τους νέους ανθρώπους με έναν κλάδο που έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, να τους εμπνεύσει μέσα από το παράδειγμα των μεντόρων και να τους βοηθήσει να λάβουν συνειδητά αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους.

Η Νατάσα Κυριακάκη, Head of Corporate Communication & Engagement της Pharmathen, ανέφερε σχετικά: «Στη Pharmathen, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πραγματοποιούμε δράσεις και προγράμματα με θετικό αποτύπωμα ώστε να επιστρέφουμε μέρος της επιτυχίας μας στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουμε τα "Μονοπάτια σταδιοδρομίας στον κλάδο έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα", σε συνεργασία με το The Tipping Point και με την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων μας που συμμετέχουν ως μέντορες. Στόχος του Προγράμματος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές που βρίσκονται κυρίως σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, να λάβουν εξατομικευμένη και αξιόπιστη ενημέρωση για τα επαγγέλματα και τις προοπτικές τους, ώστε, μέσω των προσωπικών ιστοριών των ανθρώπων μας, να αναδειχθούν οι ποικίλες πτυχές του φαρμακευτικού κλάδου. Στηρίζουμε τους Πολίτες του Μέλλοντος για να διαμορφώσουν οι ίδιοι τη ζωή που ονειρεύονται και αξίζουν».

Στη Pharmathen, λειτουργούν με ένα σκοπό, να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας. Με κάθε τους δράση, επενδύουν στον άνθρωπο για να «χτίσουν» ένα καλύτερο μέλλον με ευκαιρίες εξέλιξης για όλους, όπως προσφέρουν και στους 1.300 εργαζόμενούς τους.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες