Η GE ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Ημέρα του Επενδυτή» (Investor Day) στη Νέα Υόρκη από την GE HealthCare. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου με το πρόγραμμά της να περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της GE και Διευθύνοντα Σύμβουλο της GE Aerospace, H. Lawrence Culp, Jr., τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GE HealthCare, Peter Arduini, τον Επικεφαλής Οικονομικό Διευθυντή της GE HealthCare, Helmut Zodl, και άλλα ηγετικά στελέχη της GE HealthCare, τα οποία αναφέρθηκαν στις στρατηγικές προτεραιότητες και το χρηματοδοτικό πλαίσιο πριν από την προγραμματισμένη απόσχιση της GE HealthCare από την GE στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Aerospace CEO H. Lawrence Culp, Jr., δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την GE HealthCare, καθώς ο Peter και η ομάδα του παρουσιάζουν το όραμά τους για αυτό τον εξαιρετικό επιχειρηματικό κλάδο. Σε αυτό το νέο κεφάλαιο που ξεκινά, η GE HealthCare, ως ανεξάρτητη εταιρεία, θα έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες να εστιάσει στην αποστολή της, την ιατρική ακριβείας, προάγοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και την αύξηση της κερδοφορίας. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή την ομάδα και πιστεύω ακράδαντα ότι η GE HealthCare θα συνεχίσει να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GE HealthCare, Peter Arduini, σχολίασε: «Σήμερα θα παρουσιάσουμε τη στρατηγική μας για τη δημιουργία αξίας ως μια πιο ευέλικτη, πιο κερδοφόρα και ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση, αξιοποιώντας την περαιτέρω ώθηση που συνεπάγεται η μετάβασή μας σε ανεξάρτητη, ανώνυμη εταιρεία. Στόχος μας είναι να εξελίξουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας ως παγκόσμιος ηγέτης στην  εξατομικευμένη φροντίδα σε όλη τη πορεία των ασθενών, συνεχίζοντας να προσφέρουμε λύσεις που βελτιώνουν  τα αποτελέσματα για τους ασθενείς και αυξάνουν την παραγωγικότητα των πελατών μας».

Ηγετικά στελέχη της GE HealthCare ανέλυσαν τις σημαντικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την προώθηση της ανάπτυξης και της δημιουργίας αξίας, ως ανεξάρτητη εταιρεία, εστιασμένη στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Επιπλέον, η ομάδα παρουσίασε το τρόπο που θα αξιοποιηθεί το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών κάθε επιχειρηματικού κλάδου με στόχο την υποστήριξη της διαρκούς κερδοφορίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

•       Ανταγωνιστική τοποθέτηση της GE HealthCare σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η παροχή εξατομικευμένης φροντίδας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, με εδραιωμένη φήμη στην παροχή υπηρεσιών παγκοσμίως

•       Κορυφαίες επιχειρηματικές δραστηριότητες στους κλάδους των απεικονιστικών εξετάσεων, των υπερήχων, των κλινικών συστημάτων παρακολούθησης ασθενών (PCS) και των φαρμακευτικών διαγνωστικών μέσων που παρέχουν μεγάλο εύρος προϊόντων σε όλο το φάσμα της φροντίδας των ασθενών, από τον προληπτικό έως τον διαγνωστικό έλεγχο, τη θεραπεία και την παρακολούθηση

•       Προσήλωση στους στόχους  και ευελιξία ως ανεξάρτητη επιχείρηση που θα καταστήσουν εφικτή την ουσιαστική  ανάπτυξη και την αύξηση των  ελεύθερων ταμειακών ροών*, επιτρέποντας στην επιχείρηση να επανεπενδύει στοχευμένα σε έρευνα και ανάπτυξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα