Είκοσι δύο αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών, παρέδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στο 2022 σε φορείς και ανθρώπους που τα χρειάζονταν. Αυτό έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Ιακώβου, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο, όπου ανοίχτηκε συμβολικά η γεμάτη με καπάκια μεταλλική καρδιά, σε ένα από τα σημεία συλλογής.

"Όταν χαμογελούν οι καρδιές των ανθρώπων, τότε εμφανίζεται η αλληλεγγύη", είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Μ.Α.Ζ.Ι." (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα), Αλεξάνδρα Γωγούση, η οποία σχεδίασε την καρδιά, που κατασκευάστηκε με χορηγία της πλαστικής χειρουργού Γιολάντας Πεπέ.

Στη δράση, που ξεκίνησε μέσω του προγράμματος "Keep on moving" και συνεχίζεται συστηματικά με επιτυχία, συμμετέχουν σχολεία, σύλλογοι και εταιρίες, οι οποίες συλλέγουν καπάκια πλαστικών μπουκαλιών και τα αποθέτουν στα σημεία συλλογής, που βρίσκονται τοποθετημένα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα χρήματα από την διάθεσή τους στην ανακύκλωση αξιοποιούνται για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, τα οποία συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής πολιτών με κινητικά προγράμματα.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση για την συνεισφορά τους και κάλεσε όποιον επιθυμεί να συμβάλλει στο εγχείρημα να απευθυνθεί στην εποπτεία δράσεων ανακύκλωσης στο τηλέφωνο 2310 512.085 και 2313 316.213.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα