Για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα που έχει προκαλέσει εκ νέου ανησυχία αλλά και για τις ελλείψεις στα φάρμακα, μίλησε την Τετάρτη η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είπε, μεταξύ άλλων, πως “η Κίνα είναι μακριά” και στη συνέχεια δήλωσε: 

“Σε εμάς η επισκεψιμότητα από την Κίνα είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως δεν παύει να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το τέστ πριν το ταξίδι και συμφωνούμε σε αυτό. Η Κίνα ήταν από την αρχή του covid ένα ερωτηματικό, είναι περίεργες οι καταστάσεις εκεί και περίεργη η διαχείριση της CoViD".

“Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούργιο για κάποιο στέλεχος”, καθησύχασε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τις γρίπες και τις αναπνευστικές λοιμώξεις ανέφερε: “Εγώ περισσότερο την ανησυχία την έχω για τα παιδιά και τους γονείς τους", είπε και συνέχισε λέγοντας ότι όντως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός".

Όπως τόνισε, ο έλεγχος στις φαρμακαποθήκες γίνεται σωστά και πρέπει να συνεχίσει. Έπειτα, όπως τόνισε ο έλεγχος πρέπει να επισπευτεί, για αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα.

Όπως ανέφερε στα Κέντρα Υγείας και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Πηγές:
ANT1

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας