Πρωτοφανής έλλειψη ειδικευμένων παθολόγων, παρατηρείται στο "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ταλαιπωρεί τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι γιατροί των Παθολογικών Κλινικών πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, παρουσία εκλεγμένων συνδικαλιστών - μελών της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Τόνισαν πως η κατάσταση είναι αφόρητη: σε κάθε γενική εφημερία, με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, καθώς πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το Λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά από τον Ιούνιο του 2022 και ξανά τον Οκτώβριο του 2022, καθώς οι γιατροί είχαν βρεθεί ξανά σε κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρουν, σε ερώτησή τους για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν ληφθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν πήραν καμία απάντηση.

Αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά) και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο