Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι ιώσεις, με τη γρίπη και τον κορωνοϊό να προκαλούν πρόβλημα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να αυξάνουν τον κίνδυνο για πνευμονία.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Mega, ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος είπε χαρακτηριστικά: "Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία τεράστια έξαρση ιώσεων, η οποία ωστόσο πάντα υπήρχε αυτή την εποχή, απλά λόγω της CoViD, με τα μέτρα και τις μάσκες, απέτρεψαν την παρουσία των υπόλοιπων λοιμώξεων πέραν του κορωνοϊό. Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα", είπε αρχικά.

Τόνισε πως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων είναι γεμάτα, καθώς οι ασθενείς έχουν  βαριά συμπτώματα, και ο κόσμος φοβάται και πάει στα νοσοκομεία. "Ο κορωνοϊός υπάρχει ακόμα, ωστόσο η γρίπη σε συνδυασμό με τον συγκυτιακό αναπνευστικό ιό RSV δημιουργούν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονία", συμπλήρωσε, για να τονίσει:

"Από τις υπάρχουσες ιώσεις, μόνο για τον κορωνοϊό και τη γρίπη έχουμε εμβόλια και από τον Μάιο θα έχουμε και για τον RSV. Τα εμβόλια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το βασικό εμβόλιο της γρίπης έχει επικαιροποιηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές".

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια